Зареждане

Том Аспинал може да победи Джон Джоунс и Стипе Миочич 'без проблем'

Том Аспинал може да победи Джон Джоунс и Стипе Миочич 'без проблем'
Публикувано на: Август 7, 2024 в 07:02 ч
Том Аспинал не знае с кого ще се бие следващия път, но знае, че това ще бъде за неоспорима титла.

Ставайки първият боец от повече от десетилетие насам, който защитава временен пояс, Аспинал защити временната си титла в тежка категория срещу Къртис Блейдис в главното събитие на UFC 304 миналия месец. На Аспинал му бяха необходими само 60 секунди, за да отстрани "Razor" чрез TKO.

Тъй като неоспоримият шампион в тежка категория Джон Джоунс се очаква да се завърне през ноември тази година за сблъсък със Стипе Миочич, който според мнозина е най-добрият боксьор в дивизията, Аспинал е уверен, че следващият му двубой ще бъде срещу победителя. Всъщност Аспинал знае, че това ще стане, защото няма да приеме нищо по-малко - а и не би трябвало да се налага. 

"Не знам какво ще се случи по-нататък", казва Аспинал. "Това не зависи от мен. Всичко, което знам, е, че следващата ми битка ще бъде за неоспорима титла. Това е всичко. Няма да правя нищо друго.

"Следващата ми битка, както винаги, ще се бия с всеки, както съм правил през цялата си кариера - можете да попитате някой от мачмейкърите на UFC за това - но в момента съм най-добрият в тежка категория на UFC в света и следващата ми битка е за неоспорима титла."

 

Том Аспинал очаква да бъде резервен вариант за мача между Джоунс и Миочич през ноември

След победата на Аспинал в Манчестър главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт почти потвърди, че англичанинът от Салфорд ще служи като официален резервен вариант за мача Джоунс - Миочич, който по предварителен график ще бъде начело на UFC 309 в "Медисън Скуеър Гардън".

Макар че не всеки боец харесва идеята да поеме ролята на резервен вариант, Аспинал е повече от готов да се появи в MSG, готов да се бие. Каквото и да го доближи до това да се изправи срещу Джоунс или Миочич и да получи безспорно злато. 

"Да, ще бъда там. Ще го направя", каза Аспинал за ролята на резервен боец. "Бих се биел с тях на час предизвестие, ако имат нужда от мен.

"Слушайте, мога да победя и двамата, няма проблем. Ако трябва да го направя за един ден предизвестие, мога да го направя. Лесно. Така че ще бъда там и ще се насладя на възможността, ако тя се появи."

 
Дебютирайки в промоутърската си кариера преди четири години, Аспинал си проправи път през голяма част от топ 10 на тежката категория, като отбеляза най-значимите нокаути срещу такива като Сергей Спивак, Александър Волков, Марчин Тибура, Сергей Павлович и споменатия Къртис Блейдис. 

Според Аспинал това го прави най-добрият боксьор в тежка категория в света и е трудно да се оспори обратното. 

"Аз съм най-добрият", казва Аспинал. "Победих всички претенденти. Това означава, че съм най-добрият. За мен това означава, че съм най-добрият. Ако победиш всички претенденти, значи си най-добрият в света и това е."

 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес