Зареждане

Терънс Маккини - Наркоманът, който преживя смъртта и стана звезда в UFC

Терънс Маккини - Наркоманът, който преживя смъртта и стана звезда в UFC
Публикувано на: Август 8, 2022 в 07:00 ч
В нощта на 6-ти срещу 7-ми август в Лас Вегас, Невада се проведе бойна галавечер на UFC. В първата битка от главната карта на UFC on ESPN: Сантос - Хил видяхме завръщането на изгряващата звезда Терънс Маккини. 27-годишният Маккини удуши Ерик Гонзалес за 2 минути и 17 секунди. 

Благодарение на тези победа Терънс вече има 13 победи и 4 загуби в ММА. Той успява да приключи всяка от 13-те си победи. В UFC Маккини се представи три пъти и прекара по-малко от един рунд в октагона (4:35). Неговата история е достойна за холивудски филм. 

Маккини започва с борба и се стреми към Олимпийските игри. В същото време американецът съчетаваше спорта с алкохол и наркотици и беше безнадеждно затънал в зависимости. В една от летните нощи на 2015 г. зависимостите го повлякоха до дъното.

В Спокейн, Вашингтон, Терънс и неговите приятели употребяват не само алкохол, но и по-сериозни вещества. Тази смес доведе до истински кошмар, a той все още не помни какво точно се случи тази нощ.

„Пих, вземах наркотици, а след това се спънах и демоните се появиха от нищото. Опитах се да се помоля, но говорех на напълно непознат език. Така че се помолих на себе си, а след това станах и казах: „Не ме е страх от теб“. 

След това се опитах да си тръгна, но тялото напълно се изключи. Гледах как падам през прозореца на къщата. Не можех да направя нищо, тялото не помръдна, паднах презглава от прозореца на къщата и не можах да го променя “, спомня си той.

Когато Маккини дойде на себе си, той лежеше под ограда, заобиколен от полицаи, които се опитваха да спрат кървенето. Маккини започна да се бие с полицаите - боецът не беше без затруднения неутрализиран и окован с белезници.

„Раних четирима полицаи и си мислех, че всичко е свършило. Мислех, че ще получа четири или пет години затвор “, каза Терънс, който в крайна сметка беше наказан само с 240 часа общественополезен труд.

След като боецът беше натоварен в линейка, той беше откаран в болница. В този момент сърцето на Маккини спря да бие. По пътя Терънс преживя два пъти клинична смърт, но всеки път го връщаха от другия свят. Той бива спасен, а само майка му и най-добрият му приятел стояха до болничното легло.

Всички негови приятели, с които той купонясва в онази нощ, се обадиха в полицията и избягаха.

„Бях много разочарован от себе си. Видях разплаканото лице на майка ми. Тя може да ме загуби завинаги, а аз съм нейният първороден. Това промени много поведението ми. Да видя как членовете на семейството ми плачат и са тъжни. 

Само като видях това, бях вдъхновен да се променя. Опитвах се да бъда близо до тях всеки ден и все още чувствам, че са обидени. Това ме тласка да бъда това, което съм днес “, призна боецът.

Терънс се промени много. Той се извини на полицаите, с които се сби в онази вечер и им помогна, като стана лидер на младежката полиция.

„Помогнете на децата си да се откажат от наркотиците и да осъзнаят, че има и други начини да се забавляват, различни от наркотиците. 

Просто се опитах да им обясня, че веднъж ще бъде достатъчно, за да се пристрастят“, обясни Терънс, който сега едва ли ще се върне на този път.

Ще бъде интересно да видим колко далеч ще стигне този боец.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес