Зареждане

Тъжният край на една велика и скандална кариера

Тъжният край на една велика и скандална кариера
Публикувано на: Декември 8, 2022 в 00:00 ч
Преди няколко дни стана ясно, че легендата Ти Джей Дилашоу е решил да сложи край на кариерата си.

36-годишният американец беше обикновено дете от малък град с население от 5000 души, което стана суперзвезда в света на смесените бойни изкуства. А два шампионски колана в категория петел са най-доброто доказателство за величието на "Змията".

Ти Джей се присъедини към UFC през 2011 година. Той веднага стигна до The Ultimate Fighter 14 Finale в Лас Вегас, където загуби от Джон Додсън. Провалът не сломи амбициозния боец, който започна да записва победи.

И три години по-късно усилията му бяха възнаградени. Той получи битка за титлата и веднага спечели пояса на организацията в категория петел, като победи бразилеца Ренан Барао. След две успешни защити, Ти Джей все пак се спъна, но продължи да работи върху името си.

Вторият колан дойде през 2017 г., когато той победи блестящо сънародника си Коди Гарбраднт. Вярно, тази история нямаше най-приятното развитие. След една успешна защита, Ти Джей загуби от Хенри Сехудо, с когото се би за втора титла.

Но битката за пояса не се получи. Дилашоу даде положителна допинг проба, което беше истинска трагедия за феновете на таланта му. По онова време Ти Джей имаше безупречна репутация, смяташе се за един от основните активи на UFC.

Този голям скандал беше началото на края. Дилашоу се отказа от колана и получи продължителна дисквалификация. Основната жертва на Дилашоу, Гарбранд, реагира най-яростно на допинг скандала. Ти Джей беше този, който ограби Коди от шанса на живота му:

„Не можa да се състезава като истински мъж! Той ни лъга през всичките тези години.", сподели Гарбрандт за провала на Дилашоу.

Омразата и наказанието не сломиха Дилашоу. Той се върна в октагона и го направи доста добре. Победата над Кори Сандхаген ни накара да повярваме в истинското завръщане на звездата. За пореден път обаче развръзката се оказа драматична.  

Дилашоу получи правото да се бие за титлата с Алджамейн Стърлинг. Но дарът на съдбата не можа да бъде използван. Преди битката Ти Джей беше контузен, а битката се превърна в истински побой.

И след това трябваше да претърпи сложна операция на рамото. Ти Джей явно не може да се възстанови след подобно нещо. Решението да прекратиш кариера си изглежда като естествен край на историята.

Кариерата на Дилашоу се оказа пълна с възходи и падения. Всичко беше там: шампионски титли, големите победи и скандали. Дилашоу определено ще липсва на феновете на UFC.

За съжаление той е поредният голям боец, който има тъжен край в спорта.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес