Зареждане

Тъжният Андерсън Силва призна: Това е последната ми битка

Тъжният Андерсън Силва призна: Това е последната ми битка
Публикувано на: Октомври 21, 2020 в 09:29 ч
Андерсън Силва потвърди без никакво съмнение, че двубоят му в UFC on ESPN+ 39 с Юрая Хол ще бъде последния му двубой в Октагона.

Силва (34-10) е бивш дългогодишен шампион на UFC в средната категория и ще направи последната си битка срещу Хол (15-9) на 31-ви окотмври в Лас Вегас.

След последната му загуба през май 2019-та от Джаред Каноние, Дейна Уайт сподели, че се опитва да намери най-удачния начин 45-годишният Силва да се оттегли. "The Spider" има два двубоя по договор, но след преговори той остана само един.

Силва по едно време не искаше и да чува за оттегляне, но сега напълно приема ситуацията.

"Това е последният ми двубой. Със сигурност. Вероятно. Обичам този спорт. Подготвил съм се психически за това."

Силва направи дебюта си в ММА през 1997-ма. Той се е бил в 8 различни организации за повече от две десетилетия, но най-дълго се е застоявал в UFC. Дебютът му в Октагона е през юни 2006-та, когато записа запомнящ се нокаут за 49 секунди срещ Крис Либен в UFC Fight Night 5.


Битките са нещото, с което Силва се занимава за повече от половината си живот и той споделя, че му е трудно да приеме мисълта за оттегляне.

"Мисля, че най-много ще ми лиспват тренировките. Да подготвям ума си, да подготвям тялото си. Мисля, че това е най-важно и съм тъжен, че няма да минавам през това повече.

Въпреки, че постави рекорд за най-много поредни победи в UFC (16) и е втори в рекорда за най-много защити на титлата (10), Силва сподели, че най-паметния му момент от кариерата не е в UFC.

"Първият ми шампионски двубой в Япония, когато се бих в Shooto и победих Хаято Сакурай - това е най-хубавият ми спомен. Това е първата ми шампионска титла."


Силва сподели, че се радва на битката с Хол, защото е интересен и труден противник.

"Няма как да кажа дали двубоят ще се проведе в стойка или на земя. Ние сме двама добри страйкъри. Юрая е много, много атлетичен боец и има добра техника. Ще дам най-доброто от себе си."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес