Зареждане

Стоименов преди EFM Show 2: Ще затворя устата на високомерния Михалишин

Стоименов преди EFM Show 2: Ще затворя устата на високомерния Михалишин
Публикувано на: Август 20, 2021 в 16:16 ч
Живко Стоименов ще бъде един от топ българските бойци, които ще излязат на 11-ти септември, за да защитават честта на трибагреника в бойната галавечер EFM SHOW 2, която ще се проведе в столичната "Арена Армеец".

Полската организация гостува в София, след като направи първото си издание преди няколко месеца и в него участваха Георги Валентинов и Даниел Илиев.

Битката на Стоименов е именно срещу опонента на Валентинов - Игор Михалишин. При срещата им през април, Михалишин победи в първия рунд и сега задачата на Живко е да отмъсти за тази българска загуба и да прекъсне победната серия на поляка.

Въпреки жаркото лято, Стоименов успява да разпусне от тренировките, но фокусът му остава подготовката за тази битка.

"Подготовката минава както обичайно. В последния месец наблягам предимно на спаринг и кондиционната подготовка," сподели Живко за MMA.BG.

Този месец у нас летния си лагер провеждат и ММА бойците от Bulgarian Top Team, сред които има състезатели от топ международни вериги като UFC, Bellator, Brave FC и др.

Живко е един от българските атлети, които се включват в тренировките на чуждестранните бойци.



"Тренирам с тях и правим спаринг. Това е от доста голям плюс, понеже в категория 77 кг в София не сме много. Готвим се заедно и си партнираме, но е хубаво да се излезе от зоната на комфорт, тъй като с времето си научаваме стиловете. От доста голям плюс за подготовката ми е, че в София гостуват 40-50 професионални боеца от цял свят. От всеки гледам да извлека нещо, което ще ми е полезно за двубоя."

Опонентът на Живко, полякът Игор Михалишин е доста опасен противник и българският боен атлет се готви за тежка среща.

Игор е със статистика 8-2, като в момента е в серия от 3 поредни победи, последната от които приключи със събмишън с гилотина в първия рунд срещу Валентинов през април.

"Смятам, че той е доста атлетичен, висок, има силни удари с краката. Онази вечер, в която записа последната си победа, просто не беше вечерта на Жоро. Тези неща в спорта се случват - както има победи, така има и загуби. Всички бойци имат загуби, дори и големите имена в UFC. Загубата не е нещо, което трябва да стряска един боец.

Игор има опасни удушавания, за които обаче смятам, че съм подготвен и едва ли ще се стигне до там, че да ми приложи някой събмишън. Ще има здрава игра в този мач, в никакъв случай не го подценявам. Опонентът ми е много сериозен, много натрениран и тренира със силни полски бойци.

Но аз съм мотивиран и излизам на 100% за победа."


В скорошно интервю за полската медия inthecage.pl Игор заяви за българските бойци, че "само лаят" и идва, за да накара цялата арена, която ще подкрепя българите, да утихне.

Бившият му опонент, Георги Валентинов, лаконично коментира, че "лаенето" идва от другаде, тъй като бе предложил реванш в София, но полякът отказа.

Живко Стоименов също има какво да каже относно заканите на Михалишин и го призова за по-малко приказки и повече действие.

"Време е някой да му затвори устата. Не искам да казвам нищо лошо за него, напротив - желая му късмет.

Влизам в тази битка смирен и ще покажа какво мога в клетката. Искам да отмъстя за България и с тази победа да излезем напред.

Неготово изказване за българските бойци е доста високомерно и не на място. Той нагъл и високомерен, но няма да му влизам в тона. Ще го опровергая, но не искам да казвам нищо лошо - ще му затворя устата на 11-ти септември чрез действия."

EFM Show се очертава доста мащабно бойно шоу с много ефектна програма и битки по правилника на ММА, кикбокс и cageboxing. Организацията още с първото си шоу даде сериозна заявка за едно от лидерските места в Европа като промоутър и гостуването ѝ в България е комплимент към българските фенове, които могат да присъстват на живо в залата.

Следете всичко за предстоящото събитие на MMA.BG чрез таг EFM SHOW

 
Изглежда, че отношението на организаторите към бойците също е много на ниво.

"Организацията е на много високо ниво. Смятам, че занапред това ще е една платформа, в която ще видим най-силните бойци на Европа, които да се съревновават един срещу друг.

Офертата, която ми предложиха за този мач е доста сериозна. Една от най-сериозните оферти, които съм получавал за мачове в цялата си професионална кариера. В крайна сметка отношението към бойците е много важно и се радвам, че трудът на бойците има адекватно възнаграждение."

В EFM Show 2 ще участват едни от най-добрите състезатели на България, които ще се изправят срещу противници от чужбина.


Георги Валентинов и Даниел Илиев, който пребори сериозна мозъчна травма преди шоуто, ще са от основните срещи на галавечерта, но с огромен интерес се очаква и двубоя на Владислав Кънчев срещу ветерана от UFC, Норман Парк, което е подглавна битка на 11-ти септември, както и участията на Александър Цонев, Михаил Николов и други български топ бойци.

Вижте също: Влади Кънчев към Норман Парк: Направи сериозна грешка!

"За пръв път от доста време насам още от един поглед върху файт картата се вижда, че всеки двубой ще е много силен. Битките ще са много високо ниво и целта на организацията е да предостави на зрителите само най-добрите бойци на Европа в атрактивни битки. Досега в България не се е случвало в една файт карта да има толкова силни бойци," споделя Живко за предстоящото събитие.

"Мачовете са много добре подбрани и има само силни срещу силни бойци.

Благодаря на моя нов мениджър, Никола Атанасов от New Gen Management, благодарение на който всичко това се случва и ще се видим на 11-ти септември."

Билетите за EFM Show 2 са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес