Зареждане

Стивън Томпсън очаква да е следващия претендет за титлата

Стивън Томпсън очаква да е следващия претендет за титлата
Публикувано на: Юли 7, 2021 в 08:09 ч
Боецът в полусредната категория на UFC, Стивън Томпсън се надява да изпревари Колби Ковингтън в надпреварата за титлата, ако успее да победи Гилбърт Бърнс този уикенд в UFC 264.

Въпреки, че президентът на UFC, Дейна Уайт сподели, че Ковингтън е следващия претендент за титлата на Камару Исман, двубоят им все още не е обявен официално. Затова "Wonderboy" се надява да привлече вниманието на шампиона с атрактивна победа над Бърнс.

"Радвам се, че Гилбърт Бърнс прие този двубой, защото много бойци от топ 5, които са над мен в класацията, не искаха да се бият с мен. Радвам се и съм благодарен, че Гилбърт прие битката. Знам, че ще бъде тежка."


Бърнс идва след загуба срещу шампиона Камару Усман в UFC 258 през февруари, но спорет "Wonderboy" опитът му от тази битка го прави още по-опасен.

"Сега ще видим най-доброто от Гилбърт Бърнс. Знам, че иска да се върне отново срещу шампиона. Той бе съкрушен след загубата, затова знам, че е тренирал повече и иска отново да се бие за титлата. Затова очаквам да е много мотивиран и отдаден. Искам да се пробвам точно срещу такъв боец. Сега съм на 38 години и се бия от дълго време. Титлата винаги е била моя цел, но най-важното е да продължа да ставам по-добър."

Усман вече нокаутира много от топ претендентите и пред него са само реванши. Затова Томпсън се надява да си осигури шампионски двубой, ако победи Бърнс.

"Ако запиша атрактивна победа, надявам се Усман да приеме двубой с мен. Аз съм единствения, срещу когото не се е бил в топ 5. Нека го направим. Не гледам отвъд Гилбърт. Имам корав опонент срещу себе си този уикенд, затова трябва да бъда подготвен."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес