Зареждане

Слух за Дъстин Поарие срещу Колби Ковингтън привлече интереса на Биспинг

Слух за Дъстин Поарие срещу Колби Ковингтън привлече интереса на Биспинг
Публикувано на: Септември 4, 2024 в 10:00 ч
Майкъл Биспинг харесва слуховете за битка между Дъстин Поарие и Колби Ковингтън.

След като не успя да се справи с третия си и последен опит за титла в лека категория, "The Diamond" остави отворена вратата за завръщане, ако се появи нещо примамливо. Появи се Ковингтън, един от най-откровените и странни характери в UFC. 

Последните слухове сочат, че Поарие и Ковингтън може да се сблъскат на UFC 309, когато промоутърът ще се завърне в "Медисън Скуеър Гардън" за платено събитие, насрочено за 9 ноември. 

Обсъждайки възможността за двубой между двамата трикратни претенденти за титлата, Майкъл Биспинг смята, че това би било добра възможност за "Chaos" да се завърне в битката за титлата, като в същото време Поарие ще има възможност да получи изкупление за своя приятел Хорхе Масивдал. 

"Колби Ковингтън има своите шансове", каза Бишипинг в подкаста си с Адам Катъръл. "Той няма да получи тази възможност отново, в скоро време. Той се нуждае от нещо голямо. Трябва му нещо сочно. Нуждае се от нещо, което да го накара да се подготви. Дъстин Поарие е това име. Легенда в играта. Човек, който е бил там, правил го е и има легендарен статус. Има вражда. Малко неприязън. Дъстин Поарие е приятел с Хорхе Масвидал, той трябва да си отмъсти за приятеля си, нали?"


Подобно на Поарие, Ковингтън е 2-3 в последните си пет двубоя. Но за разлика от Поарие, всички тези загуби за Ковингтън са дошли в битки за титлата на UFC. Единствените му победи през последните пет години дойдоха срещу Тайрън Уудли и Хорхе Масвидал - двама бойци, които вече дори не са в промоцията. 

Трябва да се върнете до 2018 г., за да намерите победа на Ковингтън срещу боец, който все още е в списъка на UFC. 

Въпреки това "Chaos" доказа, че е ценен актив за промоцията, най-вече заради безупречната си способност да продава битката. Биспинг смята, че това може да означава голям бизнес за UFC, ако сметнат за подходящо да изправят един от най-добрите траштолкъри в ММА с любимец на феновете. 

"Относно Колби - казвай каквото искаш за него. Човекът е машина за популяризиране. С всички подобни лични обиди, до които могат да стигнат, те ще раздухат тази битка като луди. Бих искал да я видя."

Ковингтън не се е състезавал от загубата срещу Леон Едуардс на UFC 296. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес