Зареждане

'Скучния' Белал Мохамед нокаутира Шон Брейди

'Скучния' Белал Мохамед нокаутира Шон Брейди
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 20:52 ч
Белал Мохамед записа една от най-големите победи в кариерата си.

34-годишният американец от палестински произход се изправи срещу непобеден съперник в лицето на Шон Брейди. Двамата споделиха клетката в главната битка на прелимите на UFC 280, което се провежда в Абу Даби. Битката им беше в полусредна категория.

Противно на очакванията срещата се проведе в стойка. В първия рунд двамата разменяха удари, като Белал пресираше, а Брейди го точкуваше. Шон вкара по-добрите удари в първия рунд, който беше доста равностоен.

Във втория рунд Белал беше по-добър. Той отново не спираше да пресира. Брейди пак му вкара няколко тежки крошета, но и Белал не му остана длъжен. Към края на рунда Мохамед вкара брутален десен, който разклати Брейди. Шон едвам си стоеше на краката, а Белал продължи да вкарва попадения.

Няколко секунди преди края на рунда реферът се намеси и спря битката. Така Мохамед спечели с нокаут в UFC за първи път от 6 години насам. С тази победа Мохамед навлезе в серия от 8 поредни победи. Белал предизвика Хамзат Чимаев и се закани, че през 2023 година ще бъде шампион.

Брейди от своя страна имаше доста шум около себе си, но това приключи. Той се раздели със своята непобедена статистика. Това е краят на серията му от 15 поредни победи, от които 5 бяха в UFC.

Преди тази битка Мохамед търпеше критики, че се бие прекалено скучно. Сега обаче той смълча хейтърите с този нокаут.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес