Зареждане

Ще успее ли Джон Джоунс да отърве затвора ?

Ще успее ли Джон Джоунс да отърве затвора ?
Публикувано на: Юли 19, 2024 в 02:00 ч
Феновете на смесените бойни изкуства вече очакват пламенен край на годината в UFC.

Там са планирани голям брой топ битки, които привличат невероятно внимание. Една от тях е битката между Джон Джоунс и Стипе Миочич. Бойците вече трябваше да влязат в октагона в края на 2023 година, но тогава сериозната травма на "Bones" им попречи.

Сега всички чакат съперниците най-накрая да се срещнат в клетката през есента. Плановете на най-добрата лига на планетата обаче може отново да бъдат объркани от Джоунс. Джон е уникална комбинация от легенда и скандал.

Сега той отново се оказа в беда, която може да не му позволи да влезе в октагона. Наскоро започна да отеква ехото от историята, която се случи на 6 април. Тогава се появи информация, че "Bones" влезе в открит конфликт със служители на службата за допинг тестове.

Както се съобщава в медиите, Джоунс е бил силно пиян. В този момент служител на Drug Free Sport (DFS) влиза в къщата му, за да вземе допинг проба. Но стана известно, че Джон отказва да даде тестове, за да проверят наличието на забранени вещества в организма му.

Освен това той заплашил допинг служителя и му взел телефона. По-късно Джоунс се опита да обвини служителите в клевета и непрофесионализъм. Очевидно обаче всичко не е толкова просто. Шампионът винаги се е славел с трудния си характер.

Но сега той напълно прекрачи границата. Както споделиха от MMAFighting, Джоунс е изправен пред две престъпни обвинения за нападение и възпрепятстване на комуникацията. Поради това Джон е изправен пред една година затвор и глоба от $1,5 хиляди.

Такава тъжна новина поставя под въпрос всички бъдещи изяви на шампиона на UFC. Ако се случи най-неприятният сценарий за Джоунс, ще бъде почти невъзможно да се върне след дълъг период на бездействие на тази възраст.

Дейна Уайт продължава да настоява, че битката с Миочич ще се случи. Но в същото време има все повече съмнения относно тази реалност. Първо, Джон току-що се е възстановил от много сериозна контузия и на 36 години такива наранявания не остават незабелязани.

Разбира се, лигата ще положи всички усилия, за да гарантира, че Джоунс ще избегне наказанието и ще влезе отново в октагона. Това обаче ще бъде изключително трудно да се направи. Ще бъде направо трудно да се повярва, че Джоунс ще се завърне след толкова дълго прекъсване.

Последното появяване на Джоунс в клетката се случи на 4 март 2023 г. в UFC 285. Тогава Сирил Ган стана опонент на Джон и битката приключи в първия рунд. Но това е само отрицателен фактор в тази ситуация, тъй като за четири години боецът прекара малко повече от две минути в октагона.

Трудният характер и поведение на Джоунс отново го поставиха в трудно положение. И сега ситуацията може да сложи край на остатъка от кариерата му. Но искаме да вярваме, че легендарният шампион ще завърши грациозно професионалната си кариера.

Той заслужава прощална битка, след която може да остави ръкавиците си в средата на клетката с чувство за постижение. Но сега му предстои поредна битка с властите, която може да загуби. Ще успее ли Джоунс да отърве затвора ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес