Зареждане

Шон Стрикланд прави спаринг с шампиона на Bellator Джони Еблен часове преди UFC 302

Шон Стрикланд прави спаринг с шампиона на Bellator Джони Еблен часове преди UFC 302
Публикувано на: Юни 1, 2024 в 15:47 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Шон Стрикланд не се притеснява от ударите преди завръщането си в октагона срещу Пауло Коста.

Стрикланд и Коста ще се бият в подглавното събитие на UFC 302 всъбота в Нюарк. Срещата е за потенциален претендент №1 и шанс за Стрикланд да направи голяма заявка за още една титла в средна категория.

Стрикланд е известен с това, че се впуска в тежки спаринги значително повече и получава по-малко от повечето си колеги в UFC. Тренировките му се ръководят от спаринги с други биткаджии в Xtreme Couture в Лас Вегас, включително с другия претендент Крис Къртис.

Преди завръщането си в UFC Стрикланд покани шампиона на Bellator в средна категория Джони Еблен на спаринг само няколко часа преди UFC 302. Това е уникален ход за боец от калибъра на Стрикланд - да проведе тежък спаринг толкова близо до нощта на боя.

Стрикланд и Еблен са двама от най-добрите състезатели в средна категория в света.

Вижте спаринг сесията на Стрикланд и Еблен преди UFC 302 по-долу.

Шон Стрикланд прави тежък спаринг преди срещата с Пауло Коста


Макар да изглежда, че нито Стрикланд, нито Еблен са получили значителни поражения по време на спаринг сесията, това беше интригуващ спаринг между двама от най-добрите бойци на Земята.

Стрикланд се надява да спечели още един шанс за титлата в средна категория след оспорваната загуба от Дрикус дю Плесис на UFC 297 през януари. Преди това той осъществи един от най-големите обрати в историята на UFC, като победи Израел Адесаня на UFC 293 през септември.

Еблен идва след категорична победа над шампиона на PFL в полутежка категория за 2023 г. Импа Касанганай по-рано тази година. Очаква се той да се изправи срещу Фабиан Едуардс или Костело ван Стенис за следващата си защита на титлата на Bellator в средна категория.

Стрикланд се надява да спечели още една голяма победа тази събота в Нюарк на UFC 302. Ако неотдавнашната му спаринг сесия с Еблен е някаква индикация за това как може да изглежда представянето му, той е готов за сблъсъка си с Коста.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес