Зареждане

Шон Стрикалнд: Повече няма да си правя шеги с Исляма

Шон Стрикалнд: Повече няма да си правя шеги с Исляма
Публикувано на: Декември 10, 2022 в 02:00 ч
Шон Стрикланд (25-4) е най-безразсъдният траш толкър в UFC.

Веднъж той призова Русия да нанесе ядрен удар срещу Съединените щати, защото американците станали нежни като п*тки. По-късно Шон сподели, че е готов да воюва срещу САЩ, но ако руснаците му дадат 10 милиона долара.

Стрикланд не се свени да се подиграва и с религията. Той се присмива както на исляма, така и на християнството. Това, което отличава Стрикланд от класическите глупаци е, че той казва всички тези луди неща по абсолютно безобиден и весел начин.

Проблемът обаче е, че не всеки разбира това и въпреки че някои го разбират, не могат просто да го оставят така. Особено ако Шон се шегува за религията, особено за исляма.

Веднъж, след една такава шега, чеченският UFC боец Алберт Дураев, придружен от трима преводачи от дагестанско-чеченски произход, се приближил до него в залата и провел разяснителен разговор. След този разговор американецът вече открито заявява, че не се шегува с исляма.

„Никога не искам да обидя конкретна религия, шегувам се с християнството, евреите и исляма еднакво. Но сега вече не се шегувам с исляма. Шибаният Алберт Дураев и начинът, по който ми обясни всичко.

Написах нещо за исляма, забавно беше. И след известно време Алберт Дураев ме кани в клетката с още трима чеченци или дагестанци. Мислех, че иска да ми покаже някаква техника. 

Тъй като Алберт е силен боец, мислех, че той ще каже сега: „Искам да ти покажа някаква позиция". Но не, той казва: "Седни, брат." Той слага ръката си на крака ми, а тези трима чеченци-дагестанци превеждат.

„Братко, знам какво каза за исляма. Ти си мой брат, ще се бия до смърт за теб, но не можеш да говориш така за исляма." Аз съм такъв човек, аз съм идиот. И той ми обясни тези неща с такова уважение, без да се опитва да се бори с мен. 

„Ти си мой брат, но нещата, които каза.....правят живота ми по-труден.“ Той трябваше да ме защитава пред хората си, защото говорех всякакви глупости. 

Той е сериозен човек и аз му казах: "Алберт, приятелю, за мен означава много, че се обърна към мен с такова уважение." Ако подходеше по различен начин, можех да го обидя. 

Но за мен е много ценно, че този човек дойде при мен с толкова скъп за него въпрос и го поднесе с такова уважение. След това просто свалям въпроса от дневния ред.“, сподели Стрикланд в подкаста на Flex Lewis. 

Религията определено е нещо, с което човек не трябва да се подиграва.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес