Зареждане

Шон Брейди доминира над Гилбърт Бърнс

Шон Брейди доминира над Гилбърт Бърнс
Публикувано на: Септември 8, 2024 в 06:40 ч
Шон Брейди продължи да се изкачва в ранглистата в полусредна категория с доминантно представяне срещу Гилбърт Бърнс в главната битка на UFC Vegas 97.

Брейди бързо се утвърди като по-бързия боец на крака, надвивайки Бърнс с разнообразни комбинации и смесвайки граплинга си, за да задържи някогашния претендент за титлата под 10 значими удара през целия първи рунд. Въпреки това Бърнс започна ударно втория рунд, като нанесе неприятно коляно в средата, което разколеба Брейди. Това накара Брейди да влезе в клинч и да се отърси за няколко минути. 

Във втората част атаката на Бърнс значително се повиши, като той стана едва вторият боец, който сваля Брейди на тепиха в октагона, въпреки че не успя да постигне много с тейкдауна и вероятно завърши втората част с 2:0. 

Брейди продължи да доминира на крака въпреки усилията на Бърнс да окаже натиск и да постави изгряващия претендент в неудобан позиция. Брейди завърши третия рунд с голяма деснячка, последвана от успешно сваляне, като вдигна Бърнс и го прати обратно на земята. 

В началните 30 секунди на четвъртия рунд станахме свидетели на дуел от ниски удари, като и Брейди, и Бърнс случайно удариха противника си под пояса. За щастие и двамата бойци успяха да се възстановят бързо, като ни върнаха отново към действието. 

Брейди до голяма степен доминираше в последните два рунда, като изключим последната минута на четвъртия, в който Бърнс успя да спечели известно време за контрол. Брейди успя да отбележи тейкдаундве минути преди края и извоюва почти сигурна победа по точки.

Официален резултат: Шон Брейди победи Гилбърт Бърнс чрез единодушно решение (50-45, 50-45, 49-46)

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес