Зареждане

Шевченко за Бланчфийлд: Младото кутре не е готово за акулите

Шевченко за Бланчфийлд: Младото кутре не е готово за акулите
Публикувано на: Март 3, 2023 в 00:00 ч
Този уикенд Валентина Шевченко се завръща, за да брани титлата си в категория муха.

Доминантната шампионка ще се бие срещу Алекса Грасо. Битката им е подглавна за UFC 285, което ще се проведе в Лас Вегас. "Bullet" ще се опита да запише поредния рекорд в статистиката си. След дебюта си в категория муха представителката на Киргизстан спечели 9 поредни победи.

Тя се превръща в основна цел за останалите състезателки на дивизията, което не е изненада. Наскоро Шевченко получи предизвикателство от Ерин Бланчфийлд. Американката спечели първите си 5 битки за UFC и се закани, че ще успее да свали Валентина от трона в категорията.

Победата над бразилката Джесика Андраде само вдъхна самочувствие на Ерин. Организацията показа, че разчита на Бланчфийлд, която получи бонус за представяне на вечерта. Шевченко обаче не е впечатлена от младото кутре, което не е влизало в клетката с акулите.

 „Много е смешно да чуя как всички млади бойци с 5 битки смятат, че са най-добрите, номер 1 в целия свят. Знаете ли, най-доброто сравнение е, ако видите кученце, то е младо, още не е имало проблеми. 

Това кутре не е имало тежки битки. То просто лае с вдигнати уши. Просто е щастливо.

Но веднага щом ги сполети първата тежка битка, когато започнат да навлизат в света на възрастните с всички големи акули и усетят удара, те казват: „О, това е нещо друго, не очаквах това.“ 

И започват да се променят. Това се е случвало и преди. Случи се с Мейси Барбър, случи се и с други спортисти. Казват, че са най-добрите в света, но при първата трудна битка започват да се променят.", сподели Шевченко.

Валентина е опитна "акула" в този бизнес. Тя се състезава в UFC от 2015 година. Единственият опонент, който успя да спре Bullet, е Аманда Нунеш. Именно тя нанесе 2 поражения на Шевченко, но едно от тях беше с разделно решение, а битката беше много равностойка.

Може ли младото кутре Бланчфийлд да я затрудни ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес