Зареждане

Шевченко: Новите умения на Вейли няма да ѝ помогнат срещу мен

Шевченко: Новите умения на Вейли няма да ѝ помогнат срещу мен
Публикувано на: Декември 14, 2022 в 16:40 ч
Валентина Шевченко искрено беше впечатлена от победата на Жанг Вейли в UFC 281, но смята, че подобрената игра на Вейли няма да е достатъчна, за да я победи.

Шевченко не се е била от победата с разделено съдийско решение над Тайла Сантос в UFC 275, където запази колана си в категория муха. Откакто спечели вакантната титла на UFC 231, тя я защити седем пъти, въпреки че последното ѝ представяне беше може би най-слабото ѝ като шампион.

Дни след като спечели за вторъ път титлата в категория сламка, побеждавйаки Карла Еспарза, Вейли намекна, че преминаването към категория муха е неизбежно. Тя с уважение предизвика Шевченко и каза, че мачът между тях би бил „голяма битка“.

Вижте също: Жанг Вейли срещу Шевченко: Трябва да се случи

Шевченко има множество възможности за следващата си защита на титлата в категория муха, включително незабавен реванш със Сантос. Изглежда Вейли може да бъде добавена към микса с опоненти с наближаването на 2023 г.

По време на скорошно интервю, Шевченко отговори на коментарите на Вейли за бъдеща супер битка.

„Това определено е един от вариантите, който може да се случи“, каза Шевченко.

„Гледах скорошната ѝ битка. Тя е стнала по-силна, по-тактична... но ако битката ще се случи, това няма да ѝ помогне.“

Вейли предизвиква Shevchenko повече от три години, откакто победи Джесика Андраде при първата си атака на UFC титла през 2019 г. Вейли загуби титлата две битки по-късно от Роуз Намаюнас, преди да я вземе отново на UFC 281.

Извън потенциалния реванш със Сантос, Шевченко изчерпва потенциалните нови претенденти на 125lbs. Битка с Weili в даден момент може да има смисъл, въпреки че Shevchenko остава изключително уверена в шансовете си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес