Зареждане

Шара Магомедов: Направиха ми 8 операции на окото

Шара Магомедов: Направиха ми 8 операции на окото
Публикувано на: Октомври 22, 2023 в 12:00 ч
Шарабутдин Магомедов, по-известен като 'Шара Булет' направи своя дългоочакван дебют в UFC. Магомедов успя да победи Бруно Силва с решение в UFC 294, което се проведе в Абу Даби. Шара показа много добър страйкинг и остави добри впечатления.

Всички обаче говорят за неговото око. Магомедов нарани окото си през 2016 г. и почти загуби зрението си. Дълго време решил да не ходи на лекари, но след време отива и се подлага на 8 операции на окото. 

Магомедов наранява окото си, но той дори не разбра кога това се е случило. Може би е станало в тренировка или в битка. Той смята, че имал спазъм в окото, който ще премине с течение на времето. Шара отива на лекар и се оказва, че има отлепване на ретината

 „Отнесох се към проблема небрежно. Късно се обърнах към лекарите, продължавайки да се бия и убеждавайки себе си, че всичко ще мине.“, призна Магомедов.

За щастие лекарите спасиха окото му и го пуснаха да се състезава в ММА. Магомедов претърпя осем операции, а лечението продължи година и половина. Сега той уверява, че окото вижда силуети и не пречи на битката.

Въпреки че противниците смятат, че имат предимство:

„Виждам с дясното си око, не пречи на битката. Не може да стане по-лошо. Виждам всичко ясно, не се притеснявайте. Противниците се опитват да ударят отдясно, но това не им помага.”, каза Магомедов

Магомедов не обича да си спомня лечението поради неприятните усещания - окото му беше почти „извадено“. Преди операцията той е много нервен, гледаше видеото и се ужасяваше от инжекция в окото:

„Пробиват го от две или три страни. Едната пункция е камера, а другите две са за изпомпване на нещо. Имах много различни етапи, очите ми бяха особено измъчени.", каза Магомедов

Лекарите запазиха зрението на Шара, но окото се промени - върху него се образува катаракта. Магомедов подписа договор за три битки с UFC, а феновете вече го сравняват с Майкъл Биспинг, който се би без едно око и стана шампион.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес