Зареждане

Шампион на RIZIN ще участва във войната срещу Армения

Шампион на RIZIN ще участва във войната срещу Армения
Публикувано на: Октомври 1, 2020 в 02:00 ч
Шампионът в лека категория на RIZIN, Тофик Мусаев е призован да защити страната си във войната срещу Армения. 30-годишния боец от Азербайджан ще трябва да се включи във военните действия в Нагорни Карабах. Бушуващият от десетилетия конфликт в Южен Кавказ отново избухна през уикенда. Твърди се, че са убити десетки хора и са унищожени танкове и хеликоптери от двете страни. Азербайджан нареди частична мобилизация, Армения нареди на всички мъже да са в готовност.

Вижте още - Посрещнаха като герой Тофик Мусаев след победите в Япония​​​

Арменци и азербайджанци се бият за Нагорни Карабах от срива на Съветския съюз; те бяха във война в началото на 90-те години. Планинският район, който е обитаван предимно от християнски арменци, се отдели от мюсюлманския Азербайджан през 1991 г. С помощта на Армения тази „република“ е фактически независима, но не е призната съгласно международното право: Нагорни Карабах се намира на азербайджанска територия.

Мусаев е с рекорд 18-3 в ММА и се намира в серия от 14 поредни победи. В края на миналата година той спечели турнира в лека категория на RIZIN и стана шампион.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес