Зареждане

Сергей Хандожко се оттегли от ММА на 30 години

Сергей Хандожко се оттегли от ММА на 30 години
Публикувано на: Ноември 3, 2022 в 00:00 ч
30-годишният руски състезател по смесени бойни изкуства Сергей Хандожко взе решение да прекрати кариерата си.

Той публикува пост в социалните мрежи, с който обяви новината. Хандожко се биеше в американската промоция UFC. Там той проведе 3 битки, 2 от които спечели. За последен път го видяхме в края на април тази година. Сергей победи Дуайт Грант с решение, а битката беше избрана за бой на вечерта.

„Моето пътуване в ММА продължи 12 години. Имаше възходи и падения, важни победи и срамни поражения. Имаше тежка подготовка, контузии, изтощителни състезания. Пропуснах много празници и семейни тържества. 

5 години подред не можах да празнувам рождения си ден. Но съм щастлив за всеки ден от моята професионална кариера. И съм благодарен на Господ, че ми даде такава възможност – да бъда боец.

Сбъднах детската си мечта - попаднах в най-добрата бойна лига в света. Да, разбира се, не се получи да стана шампион. Някъде нямаше достатъчно старание, талант и дисциплина. Но винаги вървях напред и никога не се предавах. 

Време е да затворим тази страница от живота. Надявам се, че с битките си успях да донеса положителни емоции на някого и ако успея да вдъхновя някой друг да се занимава със спорт, тогава ще се радвам като цяло. 

Битките винаги ще ми липсват и искам отново да се върна в октагона. Но реших да насоча усилията си към развитието на спорта и възпитанието на млади шампиони. 

Ще споделя опита си с младите, за да не повтарят моите грешки и да знаят, че всичко е възможно в този живот. Трябва да работиш здраво, да не се предаваш и вярваш.

Благодаря на всички мои треньори, ментори, спаринг партньори и съотборници.“, написа Хандожко.

Сергей записа рекорд от 27-6-1 в ММА. Той приключи 18 от съперниците си и 3 пъти беше приключен. Неговите битки се провеждаха в лека, средна и полусредна категория.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес