Зареждане

Сантяго Понзинибио минал през ада заради контузии

Сантяго Понзинибио минал през ада заради контузии
Публикувано на: Юли 6, 2020 в 15:16 ч
Един от най-добрите бойци на UFC в полусредна категория е бил близо до приключване с ММА. 33-годишният Сантяго Понзинибио се борил за живота си в болница, след като имал инфекция на кръвта и костите. "Gente Boa" отсъства от клетката почти две години и това накара UFC да го изхвърлят от своята ранглиста. Понзинибио е с рекорд 27-3 в ММА и се намира в серия от 7 поредни победи.

Вижте още - Сантяго Понзинибио подписа с Али Абделазиз​​​

Сантяго приключва 21 от своите битки и в своята последна среща нокаутира Нийл Магни в края на 2018 година в родната си Аржентина. Наскоро той подписа с Али Абделазиз и няма търпение да се завърне в клетката. Ето какво сподели Понзинибио в интервю за адът, през който е минал в последните година и половина:

Имах много медицински проблеми. Всичко започна с инфекция на кръвта. Тази инфекция засегна кръвта ми и имах две различни бактерии. Едната беше стафилокок, а другата бактерия е псевдомонас. Това е много опасна бактерия. Останах в болницата и започнах да се подувам по тялото в някои части и най-вече в коляното. Останах там осем дни. Започнах лечение и бях на много лекарства. Беше си лудост. 

В началото използвах различни видове медикаменти и 5 различни медицински сестри идваха у дома. Не можех да направя нищо. Няколко месеца се възстановявах, а след това лекарите казаха, че съм добре и мога да започна тренировки. Отидох във Вегас и започнах да тренирам. Изпитах много болка, много подуване в тялото си. Не можех да ходя. 

Трябваше да мина през магнитно-резонансна томография и се оказа, че имам инфекция на костите. Лекарите казаха, че има вероятност да приключа кариерата си. Сега тялото ми се върна към нормалното. Тренирах много и това беше причината да съм аут почти две години. Беше ми много трудно да следя това, което се случва в категорията. 

Преди да се контузя ми казаха, че съм на една битка от титлата. Това е моята мечта и дълго години работих за нея. Много бях развълнуван, но след това се борих за живота си в болницата. Възходи и падения. Много луди времена.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес