Зареждане

Съдийска балтия за Шевченко! Алекса Грасо остана шампионка

Съдийска балтия за Шевченко! Алекса Грасо остана шампионка
Публикувано на: Септември 17, 2023 в 07:58 ч
Алекса Грасо запази титлата си в категория муха при жените в UFC.

Тя успя да стигне до противоречиво равенство с бившата шампионка Валентина Шевченко. Двете се биха в главната битка на събитието Noche UFC, което се проведе в Лас Вегас. Галавечерта беше посветена на Деня на независимостта на Мексико.

Ясно беше, че ако се стигне до решение, тогава съдиите ще бъдат пристрастни за шампионката от Мексико. Точно така и се случи. В първия рунд Шевченко вкара тежък ритник в дроба на Грасо. Валентина беше по-активната и агресивна в този рунд. Тя успя да отбележи и събаряне, което й спечели рунда.

Във втория рунд Грасо се завърна силно и успя да прати Шевченко в нокдаун. Валентина веднага се изправи, но този нокдаун спечели рунда за Грасо. Двете влязоха в клинча, където Грасо вкара удари с коляно. “Bullet” оцелява и отбеляза така необходимия тейкдаун. 

Тя печели ценно време контрол, но загуби рунда заради нокдауна. Третия рунд протече изцяло под диктовката на Шевченко. Тя успя да отбележи събаряне и да приложи гилотина. Изглеждаше така, сякаш гилотината ще принуди Грасо да се предаде, но тя оцеля. Рунд за Шевченко.

След 3-те изминали рунда битката е 2:1 в полза на Валентина. В четвъртия рунд Валентина започна с джабове, а Грасо отговори с лоу кик. Алекс опитва събаряне, което Шевченко успява да защити. Грасо вкарва няколко удара с коляно в главата на Шевченко.

Валентина държеше едната си ръка на пода и протестира, че ударите с коляно са непозволени. Повторение показва, че тя греши. Битката за кратко се пренася на земята, след което Грасо се изправя. Валентина и вкарва лакът, което води до арката за Грасо.

Ново събаряне за Шевченко и Грасо отново се изправя. Валентина имаше по-добрите положения в този рунд. В последния рунд Шевченко водеше през първите минути, благодарение на своите джабове. Грасо беше доста пасивна, но дочака своя момент в последните 2 минути.

Грасо вкара десен на Шевченко, която потърси клинча. Алекса успя да й вземе гърба и битката се пренесе на земята. Грасо започна да търси събмишън и вкарваше удари. Шевченко оцелява, но все още е в триъгълник от Грасо. Битката завършва в тази позиция.

Така битката стига до решение, което изненадващо е равенство - (48–47, 47–48, 47–47). Грасо остава шампионка в категорията. В интервюто след битката Грасо сподели, че не знае дали ще дава още 1 шанс за Шевченко.

Валентина от своя страна сподели, че е направила нужното, за да спечели. Тя каза, че съдиите я порязали, защото Грасо е мексиканка, а събитието е посветено на Деня на независимостта на Мексико.

Ако трябва да сме обективни, то Шевченко трябваше да спечели с разделно решение. Дори мачмейкърът на UFC Шон Шелби не повярва на ушите си, когато чу, че съдиите отсъждат равенство.















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес