Зареждане

Rose Namajunas за истинското значение на думата 'thug'

Rose Namajunas за истинското значение на думата 'thug'
Публикувано на: Май 10, 2018 в 10:59 ч

За разлика от 'варварин' и 'дивак', 'thug' често получава отрицателно значение вече десетилетия наред. Rose Namajunas обаче сякаш ѝ допринася едно по-различно звучене. Тя наскоро сподели кавко означава думата за нея:

"Искам да сменя значението на думата 'thug'. Едно време така са наричали индианците - 'диваци'. Но те просто са в хармония с природата. Мисля, че точно това ме прави и мен 'thug' - влизам в клетката и правя всичко възможно, за да оцелея."

Rose Namajunas успя да се изправи срещу тогава непобеждаваната шампионка на категория сламка, Joanna Jedrzejczyk, и не само че оцеля, ами и успя да ѝ отнеме пояса, защитавайки го втория път, в UFC 223. Мнозина обвиниха Joanna, че тормози Rose преди първата им среща и самата Namajunas вярва, че има граница между тормоза и 'диващината', която не трябва да бъде прекрачвана:

"Не искам да прекрачвам линията, след която 'диващината' прераства в излишни бутализми. Не е нужно да изневерявате на себе си, за да сте 'thug'."

В крайна сметка, как един 'thug' действа? Въпреки че Rose е добър пример, думите ѝ могат да бъдат актуални за всеки, който реши да ги приеме:

"Трябва да правиш необходимото, за да оцелееш. Това смятам, че описва думата - не само да правиш опити да изглеждаш жилав. Това е несигурност. Мнозина бъркат нещата и се опитват да се доказват пред хората. Лъвът в стаята не е нужно да реве. Той е лъв и това се вижда. Така и аз нямам нужда да доказвам на никого, че съм здрава. Просто влизам в клетката и правя каквото трябва."

Към момента Rose Namajunas се справя чудесно със следването на своята философия, спечелвайки си дори титлата в категория сламка. И ако някой е готов да бъде 'thug' според нейното описание - няма лошо. Дори е препоръчително.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес