Зареждане

Рори Макдоналд се оттегли от ММА

Рори Макдоналд се оттегли от ММА
Публикувано на: Август 16, 2022 в 01:00 ч
Рори Макдоналд се оттегля от ММА след тежката загуба, която инкасира преди няколко дни. 

Бившият шампион на Bellator в полусредна категория и дългогодишен претендент в UFC сподели новината в социалните мрежи. Миналия уикенд той загуби с нокаут от Дилано Тейлър на полуфиналите на PFL 2022. Това беше втората му поредна загуба за 2022 година.

„Дойде времето да сваля ръкавиците завинаги. Много съм благодарен за този спорт и за всеки човек, който успях да срещна по пътя си. Започнах този спорт като 14-годишно дете, все още помня първия си ден и знам, че това е нещото, в което искам да прекарам живота си. 

Страстта към бойните изкуства и това да стана професионален ММА боец ми даде надежда и път към по-добър живот! И съм толкова благодарен на Бог, че постави тази фитнес зала Toshido MMA на пътя ми. Това наистина промени посоката на живота ми и ме спаси! 

Какво приключение беше тази кариера, 17 години професионални битки. Всичко дойде и си отиде толкова бързо! Толкова много болезнени обучения, които са гравирани в моето същество, пътувайки до всички части на планетата и срещайки толкова много хора. 

Научих толкова много за себе си през тази кариера, но не всичко е добро. Направих толкова много грешки по пътя, но ето, че съм на 33 години, по-добър човек заради тези грешки, за които съм много благодарен, защото израснах.“, написа Макдоналд. 

Дебютирайки през 2005 г., Макдоналд бързо се превърна в една от най-горещите звезди в родната си Канада, започвайки кариерата си с 10-0. В крайна сметка той пренесе таланта си в Tristar Gym в Монреал, където тренира заедно с шампиона на UFC в полусредна категория Жорж Сен-Пиер.

Макдоналд се присъедини към UFC през 2010 г., където спечели осем от първите си 10 битки, включително победа с доминиращо решение над бъдещия шампион в полусредна категория Тайрън Уудли. 

„Червеният крал“ се опита да спечели титлата на UFC в полусредна категория на UFC 189 през юли 2015 г., където загуби с технически нокаут в петия рунд от Роби Лоулър в една от най-великите битки в историята на ММА. 

През 2017 г. Макдоналд подписа с Bellator и спечели титлата в полусредна категория, като победи Дъглас Лима. Той успешно защити колана си два пъти, преди да го отстъпи обратно на Лима във финалите на турнира на Bellator.

Макдоналд също така опита да стане двоен шампион, но беше победен от Гегард Мусаси в средна категория. Последният етап от кариерата на Рори дойде с PFL. Той подписа с лигата през 2019 г., но не успя да си върне предишния успех, достигайки само 2-4, включително зашеметяващата загуба от Тейлър.

Рори приключва кариерата си с рекорд 23-10-1 в ММА и в серия от 2 поредни загуби.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес