Зареждане

Робърт Уитакър изнесе лекция на Марвин Ветори в Париж

Робърт Уитакър изнесе лекция на Марвин Ветори в Париж
Публикувано на: Септември 4, 2022 в 00:50 ч
Робърт Уитакър успя да се справи с Марвин Ветори.

Бившият шампион на UFC в средна категория премери сили с италианеца в октагона на UFC. Битката им беше подглавна за галавечерта UFC Fight Night 209, която се провежда в Париж, Франция. Двамата са на върха в класирането и срещата обещаваше да бъде интересна. 

Уитакър и Ветори запазиха битката в стойка в първите два рунда. Робърт беше прекалено бърз за Ветори, който впечатли само с това, че пое доста сериозни удари, но остана на крака. Във втория рунд Уитакър нарани Ветори след хайкик, но Марвин някак си остана изправен.

След два рунда беше очевидно, че Уитакър водеше по точки и Ветори имаше нужда от приключване. В последния рунд Робърт беше просто недостижим за италианеца. Робърт отново нарани Ветори с хайкик, но не успя да спечели с нокаут.

Ветори просто не успяваше да разгадае пъзела, който Уитакър представлява. В последните секунди Робърт успя да отбележи събаряне, след което Марвин се изправи, но отнесе кроше в главата. 

Така битката им стигна до решение, което беше единодушно за бившият шампион в дивизията - (30–27, 30–27, 29–28).

С тази победа Уитакър запазва мястото си като претендент номер 1 за титлата на Израел Адесаня. Това беше 13-та победа за Уитакър в средна категория на UFC. Той губи само 2 пъти в средна категория и то само от Адесаня в мачове за титлата.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес