Зареждане

Робърт Уитакър: Икрам Алискеров е по-труден двубой от непобедения Чимаев

Робърт Уитакър: Икрам Алискеров е по-труден двубой от непобедения Чимаев
Публикувано на: Юни 18, 2024 в 12:00 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър смята, че Икрам Алискеров е по-опасен пъзел за решаване от Хамзат Чимаев.

Уитакър ще се изправи срещу Алискеров в главното събитие на UFC Саудитска Арабия всъбота. Бившият носител на титлата трябваше да се изправи срещу Чимаев, който се оттегли поради неразкрит спешен медицински проблем.


Чимаев и Алискеров са двама от най-опасните таланти в средна категория. Двамата се изправиха един срещу друг по-рано в кариерата си, като Чимаев нанесе единственото поражение на Алискеров.

Уитакър смята, че уменията на Алискеров, съчетани с манталитета, необходим за провеждане на двубой след няколко дни, могат да го направят по-труден съперник.
 

Робърт Уитакър обяснява допълнителната опасност, която крие срещата с Икрам Алискеров



По време на неотдавнашно интервю с Mike Bohn от MMA Junkie, Уитакър сравни Алискеров с Чимаев.

"Той е опасен човек, има наистина добри умения", каза Уитакър. "Коефициентите за залагане показват това. Разбирам какъв тип битка ще бъде, в някои отношения може да е по-трудна от тази с Чимаев, но аз съм здрав, готов и зареден, за да се справя...

Гледах някои кадри, някои записи... той знае в какво е добър и го използва с голям ефект. И мисля, че манталитетът, който стои зад това да излезе на тепиха, в последната минута, с всичко, което може да спечели... няма какво да губи, очаквам той да излезе наистина твърд, агресивен и да донесе много агресия."

Алискеров е с баланс 2-0 в октагона на UFC с финали на Фил Хоус и Уорли Алвес. Той си спечели шанс в промоцията чрез Contender Series на Дана Уайт през 2022 г.

Интересното е, че Алискеров има двубой с Чимаев в BRAVE CF, където губи от чеченеца. Въпреки това представянето му в арабската ММА организация бе доста обещаващо и хвана окото на UFC.

След като победи Пауло Коста на UFC 298 през февруари, Робърт Уитакър иска да запази инерцията. Победа над Алискеров може да му осигури още един шанс за титлата в следващия му мач в UFC.

Феновете могат да очакват кървава баня между двама от най-експлозивните бойци в средна категория, а Уитакър разбира риска, който поема, изправяйки се срещу Алискеров с дни за подготовка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес