Зареждане

Ринат Фахретдинов за войната: Защо убиват деца ? Обяснете ми

Ринат Фахретдинов за войната: Защо убиват деца ? Обяснете ми
Публикувано на: Ноември 3, 2023 в 14:00 ч
Руският UFC боец Ринат Фахретдинов сподели мнението си за случващото се в Палестина.

Повече от 3600 палестински деца са били убити през първите 25 дни от войната между Израел и Хамас, според управляваното от Хамас министерство на здравеопазването на Газа. Почти половината от 2,3 милиона жители на претъпканата ивица са под 18 години, а децата представляват 40% от убитите досега във войната.

Анализ на Асошиейтед прес на данните на Министерството на здравеопазването в Газа, публикувани миналата седмица, показа, че към 26 октомври 2001 деца на възраст до 12 години са били убити, включително 615 на 3-годишна възраст или по-малки.

Израел твърди, че неговите въздушни удари са насочени срещу обекти и инфраструктура на бойците на Хамас и обвинява групата, че използва цивилни като живи щитове. В него също се казва, че повече от 500 ракети са изстреляли погрешно и са паднали в Газа, убивайки неизвестен брой палестинци.

В крайна сметка умират деца, а това е безумно. Фахретдинов не е доволен от това и сподели, че цивилните не трябва да страдат в нито една война. 

„Знамето на Палестина е винаги с мен. Палестинския народ сега се унищожава масово, жени и деца умират масово. Независимо от националност, религия и т.н., деца, цивилни, жени и възрастни хора не трябва да страдат. Нито един цивилен не трябва да страда. 

Няма значение дали е евреин, мюсюлманин, украинец, руснак или африканец. Никое дете не трябва да страда за политически игри. Знаете какво искам да кажа, нали ? Детето се ражда, живее и радва родителите си. 

Защо умират деца, обяснете ми ? Това е по темата. Започвам да се изнервям, нека не го правим.“, каза Фахретдинов.

Ринат се завръща този уикенд, за да се бие с Елизеу Залески в Бразилия. Ще успее ли Фахретдинов да бие Залески ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес