Зареждане

Резултати от EFM Show 2

Резултати от EFM Show 2
Публикувано на: Септември 11, 2021 в 20:44 ч
Събитието EFM Show 2 се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

Това несъмнено е едно от най-големите събития, на които арената е била домакин в последните години.

Грандиозното шоу, организирано от поляците от EFM включва участие на едни от най-известните лица на българската сцена.
 

Цялото събитие се излъчва по PPV на efmshow.tv

 
Публиката подгрява Криско, Балет "Нова" и Сами, а едни от най-изявените атлети на България ще покажат уменията си в клетката по правилниците на ММА, кикбокс и бокс.
 

Резултати от EFM Show 2:

Cage Boxing, 80 kg
Кристоф Марианчик (Полша) победи Вилян Вилянов (България) с ТКО, Рунд 3

Cage Boxing, 105 kg
Денис Залецки (Полша) победи Юси Халонен (Финландия) с КО, Рунд 1

ММА, 120 кг
Иван Слободюк (Украйна) победи Александър Цонев (България) със съдийско решение

ММА, 68 кг
Адам Солдаев (Полша) победи Емил Незиров (България) с ТКО, Рунд 1

MMA, 84 кг
Уил Фльори (Ирландия) победи Ходжад Хаджеванд (Иран) със съдийско решение

Бокс, 80 кг
Норман Парк (Северна Ирландия) победи Мацей Йевтуско (Полша) със съдийско решение

ММА, 77 кг
Георги Валентинов (България) победи Андерсън Куейроз (Бразилия) със съдийско решение

ММА, 77 кг
Владислав Кънчев (България) победи Александре Рибейро (Бразилия) с нокаут

ММА, 70 кг
Артур Совински (Полша) победи Антон Киуванен (Финландия) със съдийско решение

ММА, 88 кг
Михал Матерла (Полша) победи Моисе Римбон (Франция) със съдийско решение


Първата битка с българско участие беше на Вилян Вилянов, който смело излезе в малкия ринг по правилата на cage boxing - бокс в малък ринг с ММА ръкавици.

Бруталният правилник предизвика доста интерес у зрителите на EFM Show още при първото издание. Вилянов започна силно проучваетлно първия рунд и падна в два нокдауна, но във втория стартира ударно и пристигна опонента си с удари към въжетата. След силната серия темпото на рунда се забави малко, но двамата не спираха да разменят силни удари и да не отстъпват.  Към края опонента на Вилянов, Кристоф Марианчик вкара няколко удара, които забавиха българина и попаднаха чисто.

Третия рунд започна на бързи обороти, като този път превес взе поляка. С добре прибран гард той започна да нанася отсечени удари, които не позволяваха Вилянов да се впусне в атака. Определено Вилян искаше да отвърне с пълна сила на атаките, но Кристоф беше доста по-подвижен и в кондиция. В секундите преди края на третия рунд българинът успя да вкара хубава серия и да притисне опонента си, но това беше кратко избухване на фона на постоянния контрол, които Кристофт налагаше. В крайна сметка полякът се засили с брутална серия, която прати Вилянов в трети нокдаун и това бе края на битката им.
 

 
В битката на Александър Цонев срещу гиганта от Украйна, Иван Слободюк, българският боец нанесе доста силни удари, но и пое също така доста тежки удари с ръце и крака. На няколко пъти той изпадна в глуха защита, позволявайки на опонента му да нанесе удари без да получи отсрещен отговор.

Въпреки тежките попадения на украинеца, Александър остана много активен до края на самия рунд, като успяваше да пласира бързи удари с лявата си ръка. Слободюк обаче изглежда имаше малко повече енергия и успя да притисне Цонев към клетката до края на рунда.


Вторият рунд и двамата бяха с презарадени сили и въпреки, че Александър изглеждаше изморен, той успя да хване Слободюк и да пласира тежко коляно, което обаче бе санкционирано, тъй като Слободюк бе на земята с два крака и подпрян на една ръка (три опорни точки).

Битката след това продължи в стойка, където Цонев отново имаше няколко точни попадения, но отново получи забележка и отнемане на още една точка за нанасяне на непозволен удар с коляно. Двамата продължиха да си разменят удари в стойка, като този път обаче Цонев беше много по-активен с много точни удари, но и противникът му бе много издръжлив. Към края на втория рунд Цонев събори Слободюк на земята, където приложи тежък граунд енд паунд, който пак не успя да откаже упорития украинец.

В третия рунд и двамата показаха невероятна издръжливост, като продължиха с тежките удари, но нито един от двамата не се предаде и продължи да играе в стойка. Към края на рунда Цонев показа своята експлозивност и успя да отбележи тейкдаун до мрежата, където двамата останаха до края. Въпреки сърцата игра на Цонев и взетите рундове, отнетите точки заради ударите с колена изиграха своята роля и съдийското решение отиде в полза на Слободюк.
 

 
Третата битка с българско участие бе между българина Емил Незиров и Адам Солдаев от Полша по правилата на ММА. Двамата започнаха активно в центъра, като разменяха по няколко удара с ръце и крака, без да се впускат в дълги серии и без натиск. Играейки на дистанция Незиров успя да вкара няколко чисти силни удара с ръце, докато противникът му пласираше лоу кикове.

40 секунди преди края на първия рунд Солдаев успя да нацели българския боец и го прати на земята с удар, където реферът моментално спря срещата.
 




Георги Валентинов записа втората си битка в EFM Show, след като при дебюта в организацията загуби със събмишън. Негов опонент при битката в EFM Show 2 бе бразилецът Андерсън Куейроз, след като човекът, от когото претърпя поражение - Игор Михалишин отказа реванш, а след това избяга и от двубой с друг български боец - Живко Стоименов.

Валентинов излезе подготвен и мотивиран изцяло за победа, подкрепен от неговите поддръжници от "София-Запад". Битката още от самото начало започна на бързи обороти, като двамата държаха центъра и разменяха бързи удари с ръце и крака, без да се впускат в излишни размени. Валентинов игра доста разчупено и опитваше удари от различни ъгли поемайки ролята на по-агресивния боец.

Вторият рунд започна също на високо темпо, като Валентинов продължи да нанася и атрактивни удари с крака, усвоени до съвършенство от миналото му в таекуондото. Той умело ги комбинира с ударите с ръце и пресирането към клетката. В средата на рунда битката се пренесе на земята, където Валентинов зае доминираща позиция.

В третия рунд българинът работеше за още един тейкдаун и пренасянето на двубоя на земята, но бразилецът умело се задържа на крака, притиснат до мрежата. След като накрая битката бе пренесана на земята, Куейроз успя да вземе контрол и да блокира Валентинов в опит за събмишън.

В крайна сметка решението стигна до съдиите и те го дадоха в полза на по-агресивния и търсещ екшън Валентинов.


 

 
Владислав Кънчев направи дългоочакваната си битка в EFM Show 2. След като първоначалният му опонент Норман Парк избяга от ММА битката им, организаторите намериха негов заместник в лицето на бразилеца Александре Рибейро.

Кънчев се озова с нов опонент дни преди битката, но бе решена на победа на всяка цена.


Боецът и треньор от "Tiger Sport" контролираше добре дистанцията и играеше много стегнато и прибрано, докато не намери пролука в опонента си и там очаквано нямаше прошка.

Тежките удари на Кънчев свалиха, а след това засипаха Рибейро още в първия рунд и реферът прекрати срещата, за да спаси бразилеца от бомбите, които се изсипваха над него.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес