Зареждане

Ракел Пенингтън надигра Майра Силва и спечели титлата

Ракел Пенингтън надигра Майра Силва и спечели титлата
Публикувано на: Януари 21, 2024 в 07:41 ч
Ракел Пенингтън e новата шампионка на UFC в категория петел.

35-годишната американка успя да надиграе бразилката Майра Силва. Двете се биха в подглавната битка на UFC 297, което се провежда в Канада. В първия рунд Силва започна добре и доминира, след като битката се пренесе на земята. Майра взе гърба на Пенингтън и вкарваше удари. 

Във втория рунд двете размениха удари и влизаха в клинч. Силва скочи на гърба на Пенингтън и опита да я събмитне, но не успя и двете паднаха на земята. Пенингтън завърши върху Силва. От този рунд нататък Пенингтън пое инициативата, след като Майра изразходи доста енергия и нямаше идея в играта си.

Пенингтън не спираше да пресира и опитваше да събмитне изтощената бразилката. Силва нямаше енергия, за да отблъсне набезите на американката. В последния рунд Пенингтън не даде никакъв шанс на Майра. Ракел я свали на земята и я заключи, но Силва отказа да се предаде.

В последните секунди Пенингтън се изправи, а Силва избра на лежи по гръб. Така битката стигна до решение, което беше в полза на Пенингтън - (49–46, 49–46, 49–45). С тази победа Пенингтън навлезе в серия от 6 поредни победи. Силва се раздели със серия от 3 поредни победи.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес