Зареждане

Рафаел Ловато има каверном в мозъка и слага на пауза ММА

Рафаел Ловато има каверном в мозъка и слага на пауза ММА
Публикувано на: Януари 30, 2020 в 08:47 ч
Шампионът в средна категория Рафаел Ловато не е сигурен какво ще се случи с неговата кариера. 36-годишния боец, който все още няма загуба в ММА ще трябва да се бори за здравето си, след като е разбрал, че има каверном в мозъка. Ловато спечели титлата през юни миналата година в Лондон, след като победи с решение Гегард Мусаси.

Активно се говореше за реванш между тях, но Рафаел е разбрал, че има рядко заболяване, което може да доведе до оттеглянето му от ММА. Ловато иска да се бие, но всичко зависи от това, което ще му кажат специалистите за състоянието му, което е рядко и малцина знаят много за него. Ето какво сподели шампиона, който най-вероятно ще трябва да оваканти титлата:


Отидох на рентгенолог и той ме попита дали съм виждал мозъка си преди. Сподели ми, че има неща, които трябва да видя. Отидохме в другата стая и ми показва на екрана, посочвайки едни неща, които изглеждат като малки топки. Изглежда, че нещо не беше наред - не е нормален скенер. 

Не знам, но имаше малки топки, които изглеждаха като нюанси на обезцветяване. Той дори не знаеше какво е това по онова време. Връщам се и той ми казва, че е направил някои изследвания и вярва, че имам заболяване, наречено каверном. Нямах представа какво е каверном. 

Каза ми, че трябва да отида при специалист и не трябва да се бия. Той е много категоричен, че не трябва да продължа да се бия. Било е грешка да се бия в Лондон и ако продължа напред, няма да бъда одобрен от комисията отново да се бия в Европа. В този момент не мога да се бия повече в Европа. 

Не съм официално пенсиониран. Ходя по лекари и опитвам да науча повече за това състояние. Искам да се бия. Това е толкова рядко и уникално състояние. Никой не знае много за него. Някои казват, че не трябва да се бия, а други твърдят, че не е проблем. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес