Зареждане

Рафаел дос Аньос доминира над сърцат Ренато Мойкано

Рафаел дос Аньос доминира над сърцат Ренато Мойкано
Публикувано на: Март 6, 2022 в 07:16 ч
Бившият шампион в лека категория Рафаел дос Аньос успя да се справи със своя сънародник Ренато Мойкано. Двамата се биха в подглавната битка на UFC 272, което се провежда в Лас Вегас. Битката им беше много интересна и видя всички 5 рунда.

В началото двамата размениха лоу кикове и удари. Срещата изглеждаше равностойна в първата минута, но след това Рафаел взе инициативата. Той успя да свали Мойкано на земята и го доминира с граунд енд паунд. Дос Аньос записа над 2 минути и половина контрол в този рунд.

Във втория рунд сценария от първия рунд се повтори. Този път в стойка Рафаел изглеждаше много добре и вкара добри крошета и ритници на своя опонент. Мойкано се отличи с един добър удар, който привлече вниманието на дос Аньос. Рафаел отново пренесе битката на земята и започна да доминира с граунд енд паунд. Ренато просто се защитаваше и не намираше отговор на пресата от своя сънародник.

В третия рунд видяхме доста екшън. Рафаел вкара много добри крошета на своя сънародник. Дос Аньос разклати Мойкано с хай кик и го засипа с брутален граунд енд паунд.

Срещата беше на косъм от спиране, но само голямото сърце на Мойкано го остави в боя. Рафаел доминира до края на рунда. Окото на Мойкано почти беше затворено и лекар го прегледа, за да провери дали вижда. Ренато получи зелена светлина от лекарят и срещата продължи.

В четвъртия рунд Мойкано се отличи с добри крошета в главата на дос Аньос, който не ги хареса. Рафаел веднага пренесе битката на земята и зае доминантна позиция. Дос Аньос търсеше начин да приключи срещата, но Мойкано просто отказваше да се предаде и се защитаваше много добре.

Рафаел вкара удари с лакти и разкървави сънародника си. В края на рунда Рафаел вече беше записал над 12 минути контрол в срещата. По време на почивката Мойкано изглеждаше много зле, но въпреки това продължи да се бие. В последния рунд Рафаел намали оборотите и вкарваше джабове.

Изглеждаше така, сякаш той съжали своя сънародник и го даваше по-спокойно. В края на рунда обаче Мойкано се отличи с няколко добри попадения, но и дос Аньос не му остана длъжен. Така битката им стигна до решение, което беше единодушно в полза на Рафаел дос Аньос - (49–45, 49–44, 50–44).

С тази победа Рафаел навлезе в серия от 2 поредни победи. В интервюто след срещата той си пожела битка с Хорхе Масвидал за титлата, която ще го направи най-лошото копеле в UFC. Мойкано от своя страна се раздели със серия от 2 поредни победи.











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес