Зареждане

Пуснаха постера за MMA Bushido 88 в София

Пуснаха постера за MMA Bushido 88 в София
Публикувано на: Март 10, 2023 в 13:09 ч
От международната организация ММА Bushido, която ще направи 88-мото си издание в София, публикуваха своя официален постер.

Престижният боен турнир ще се проведе на 22-ри април в столичната зала "Универсиада" и ще бъде първото в историята ММА събитие от България, което ще се излъчва по спортния гигант DAZN - мястото, където се излъчват топ битки като тези на Антъни Джошуа и Саул "Canelo" Алварез. Това е предпоставка, че българските атлети, които участват в събитието, ще бъдат видяни от цял свят.

Файткартата все още не е оповестена, но на постера присъстват предимно българските участници в нея.

Начело е един от най-активните и атрактивни български ММА състезатели - Живко Стоименов, който се бие в една от най-големите вериги в Европа - KSW. 26-годишният боец направи зрелищни битки в стойка с много размени на удари срещу двама класни съперници - топ боеца на KSW Артур Шчепаняк и опасният Браян Хой, който е участник и в битките без праивла на King of the Streets. След загубата си от Хой, 26-годишният български боец е повече от мотивиран да запише убедителна и доминираща победа. Това може да се случи в София, където ще можем да го видим в клетката на родна земя, след като повече от 2 години той се състезава само в чужбина.

 
До него е американският ММА боец Дейвид Хоукър. Дейвид има впечатляваща статистика от 5 победи и нито една загуба. Почти всички негови срещи приключват още в първия рунд. Още по-интересното е, че всички бойци срещу които се е изправял не са имали нито една загуба преди да бъдат прегазени от Хоукър. При аматьорските си двубои той има 7 двубоя, като почти всички отново далеч преди първия рунд. По всичко личи, че американецът е едно от сериозните имена, които българската публика е имала шанса да гледа на живо.

До него е кафевият колан в бразилското жиу-жицу - Борис Тонев от боен клуб "Левски София". Той е неколкократен шампион в различни дисциплиниг по жиу-жицу от български и международни състезания- с кимоно и без кимоно и е известен с динамичната си и доминираща игра в състезанията. Той бе и сред топ участниците на миналогодишното ADCC състезание в България.

На постера се виждат и Антонио Бушев и Вилиян Комитски. Двамата имат една изключително зрелищна битка помежду си, завършила с победа със събмишън за Бушев, която само разпали още повече враждата им и сега те вероятно отново ще се изправят един срещу друг в мач-реванш, зареден с още повече адреналин.

Като част от събитието ще има и двубой от организацията Pillow Fight Championship (PFC) - новата мания в САЩ.

Билетите за MMA Bushido 88 са вече в продажба на цени от 30 и 50 лв. и могат да бъдат закупени от Evenitm.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес