Зареждане

Прохазка удуши Тейшейра в последните секунди на брутален бой

Прохазка удуши Тейшейра в последните секунди на брутален бой
Публикувано на: Юни 12, 2022 в 08:10 ч
Иржи Прохазка е новият шампион на UFC в полутежка категория. 29-годишната звезда от Чехия успя да се справи с легендата Гловър Тейшейра в брутална битка. Двамата оглавиха събитието UFC 275, което се проведе в Сингапур.

Прохазка и Тейшейра си спретнаха феноменален дуел, в който имаше всичко. Тейшейра вероятно беше напред в картите на съдиите и доминира през повечето време на последния 5-ти рунд. В последните секунди Прохазка успя да приложи захват за предаване и накара Тейшейра да се предаде.

28 секунди не стигнаха на Тейшейра, за да изкара до решението и да защити титлата си. За всички беше ясно, че Прохазка ще има предимство в стойка, а Тейшейра на земята. Никой не очакваше Иржи да принуди специалист по BJJ като Тейшейра да се предаде.

В началото Иржи вкара добри попадения и принуди Тейшейра да го свали на земята. Прохазка опита да се изправи, но си даде гърба. Иржи се изправя и опитва летящо коляно, но не намира целта. Гловър отново събаря претендента. Брутален граунд енд паунд от страна на Тейшейра в края на рунда.

Във втория рунд Прохазка нарани шампиона с тежките си крошета. Ъперкът, летящо коляно, които Тейшейра някак си поема и остава на крака. Иржи вкара всеки свой удар, но Тейшейра контрира с десен и срещата се пренася на земята. Гловър опитва събмишън, но Прохазка оцелява. Брутални лакти от страна на Тейшейра, който отваря страховита аркада над окото на Прохазка.

В третия рунд Тейшейра опита събаряне, но не се получи. Десен от Прохазка, който спира събаряне и вкарва тежко кроше. Тейшейра го сваля, но Иржи се изправя. Брутални крошета в тялото от страна на претендента. Срещата се пренася на земята, където двамата се надиграват до края на рунда.

В четвъртия рунд Тейшейра нарани Прохазка с ляво кроше. Двамата бойци вече изглеждат изморени и окървавени. Гловър пренася битката на земята и търси начини за събмишън. До края на рунда бразилската звезда доминира на земята, но не намира събмишъна.

В петия рунд Тейшейра се представи страхотно. Той почти нокаутира Прохазка и за първи път в срещата го надигра в стойка. Гловър реши да пренесе битката на земята, където Прохазка му взе гърба. В последните секунди Иржи приложи захват за предаване и принуди Тейшейра да се предаде.

Така Прохазка печели със събмишън в 5-тия рунд на един уникален бой. С тази победа Иржи навлиза в серия от 13 поредни победи, от които 12 с приключване. Тейшейра от своя страна се разделя със серия от 6 поредни победи и сподели, че няма да се оттегли от ММА.

Гловър щеше да спечели, ако се беше стигнало до решение.





















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес