Зареждане

Прогнозата на Джон Джоунс за довечера: Блахович или Адесаня?

Прогнозата на Джон Джоунс за довечера: Блахович или Адесаня?
Публикувано на: Март 6, 2021 в 16:28 ч
Джон Джоунс вярва, че двубоят на Израел Адесаня в полутежка категория може да е последният, след като американецът прогнозира, че неговият заклет враг ще бъде нокаутиран от шампиона Ян Блахович в Лас Вегас по време на UFC 259.

31-годишният Адесаня се качи в горната теглова категория, след като доминира в средната категория по категоричен начин, откакто дебютира в UFC преди малко по-малко от три години.

"The Last Stylebender" може да влезе в историята този уикенд, с победа над полския нокаут майстор Блахович и това би го направило петия UFC боец, който едновременно държи титли в две отделни дивизии.

Победата в Лас Вегас би увеличила вероятността Адесаня да се изправи срещу бившия крал в полутежка категория Джоунс в мечтан мач от феновете.

Двамата си размениха на няколко пъти остри реплики през годините и Адесаня се закани, че може да премине в тежка категория, за да се изправи срещу американеца, или да го примами да се върне в бившата си дивизия, за да си върне пояса.

Въпреки това, Джоунс, който се опитва да спечели UFC титла в тежка категория, отново се подцени своя враг, като прогнозира изненада за Израел тази вечер.


„Ян побеждава с нокаут“, каза Джоунс в изтрит туит.

За Адесаня това е доста тежказадача. Докато други двойни шампиони трябваше да компенсират само 4 килограма разлика в теглови клас, роденият в Нигерия новозеландец качва от 84 на 92.

31-годишният боец тежеше 1,8 кг под ограничението на теглото по време на кантара вчера, като на шега вдигна кутия за пица, докато беше на везната.

Вижте също: Адесаня по-лек от Блахович на кантара преди UFC 259

Адесаня се цели към декемврийска битка с Джоунс, разкривайки тази седмица, че би предпочел да има и фенове на живо в залата.

„За съжаление може да не е лято или юли, но все пак може да е декември“, каза Адесаня пред ESPN. - Тогава може да се случи. Знам само, че тази битка (срещу Джон Джоунс) се нуждае от зрители на живо. Не мога да го направя на празна арена."

Каква е вашата прогноза за битката между Блахович и Адесаня?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес