Зареждане

Половината бойци от полутежката категория на PFL хванати с допинг

Половината бойци от полутежката категория на PFL хванати с допинг
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 06:33 ч
Сезонът на PFL в полутежка категория през 2023 г. е принуден да претърпи сериозни промени.

Петима от 10-те бойци, които се състезават в тазгодишната дивизия, се провалиха на тестовете за допинг, свързани с първите им двубои от редовния сезон през април в Лас Вегас. Списъкът включваше: Кшищоф Йотко, Мохамед Факреддин, Уил Флери, Тиаго Сантос и шампионът на PFL в полутежка категория за 2022 г. Робърт Уилкинсън.

Това принуди промоутъра да изтегли и замени бойците с неуспешни допинг тестове и да възобнови сезона с половината от състава на дивизията, които са новаци.

Тай Флорес е един от останалите в категорията бойци с чист допинг тест. Той коментира случилото се:

"Вие виждали ли сте ги тези момчета? Наистина ли бяхте шокирани? Говорите за това, че искате да имате равни условия за игра. Чист съм, но като ги видях си казах: "Мамка му, трябва ли започна да взимам и аз нещо?". Почти имам чувството, че съм единственият, който не взима. Господи, тези момчета бяха огромни."

Мартин Хамлет също остана в PFL след допинг тестовете и се радва, че съревнованията ще са по-справедливи сега.

"Научих новината от медиите и това е като във всички спортове: Хората ще се опитват да мамят. Но аз съм щастлив, че съм в PFL, където имаме добри допинг тестове. И да, беше важно да бъдат хванати тези момчета. Наистина важно е да можем да бъдем равнопоставени, когато се състезаваме".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес