Зареждане

Петима бивши шампиони на UFC се пенсионираха през 2022 г.

Петима бивши шампиони на UFC се пенсионираха през 2022 г.
Публикувано на: Декември 23, 2022 в 00:00 ч
Изминалата 2022 година беше белязана с оттеглянето на няколко ММА легенди на UFC.

Петима бивши шампиони сложиха край на кариерата си в ММА. Американците Ти Джей Дилашоу, Франки Едгар, Люк Рокхолд, както и бразилецът Жозе Алдо и полякинята Йоана Йеджейчик.

Дилашоу е двукратен шампион в категория петел (до 61 кг). През май 2014 г. той сензационно победи Ренан Барао в петия рунд, спечелвайки титлата за първи път. През 2016 година Ти Джей я загуби, но година по-късно си я върна.

В началото на месеца той обяви, че слага край на кариерата си, след като претърпя операция в рамото.

Едгар е бивш шампион в лека категория и бивш претендент в категория перо. Той сложи край на кариерата си през ноември, след като навърза серия от тежки  загуби с нокаут.

Рокхолд е бивш шампион в средна категория. Той не успя да защити титлата си и се оттегли през август, след като загуби от Пауло Коста.

Йеджейчик e бивша шампионка в категория сламка. Тя има 5 защити на златото и доста рекорди на името си. За съжаление тя загуби 5 от последните си 7 битки за UFC и се оттегли през юни след загуба с нокаут от Вейли Жанг.

Жозе Алдо е бивш шампион в категория перо със 7 защити на титлата. Той е едно от най-големите величия в категорията. Алдо опита да спечели титлата и в категория петел, но не успя. През август Жозе загуби от Мераб Двалишвили и сложи край на кариерата си.

Тези имена определено ще липсват на феновете, но за съжаление в този живот всичко е до време.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес