Зареждане

PETA искат UFC да преразгледат отношенията си с Khabib заради борбата с мечки

PETA искат UFC да преразгледат отношенията си с Khabib заради борбата с мечки
Публикувано на: Септември 13, 2019 в 05:00 ч
Качил: DoloR
Непобеденият шампион в лека категория на UFC Khabib Nurmagomedov си навлече гнева на организацията PETA (Хора за етично третиране на животните) заради своите борби с мечки. PETA е най-голямата организация за правата на животните в света, с повече от 6,5 милиона членове и поддръжници. Основните принципи, върху които организацията акцентира, е консумацията на месо, носенето на кожи и използване на животните с цел добиване на кожа, експлоатирането на животни и неправомерно забавление с животни.


От PETA обвиняват Khabib в неуважение към животните и не са доволни от това, че той се бори с мечки. Непобедения боец от Дагестан стана известен благодарение на видео, на което той като дете се бори с мечка. През годините Nurmagomedov повтори тази практика няколко пъти и това вбеси PETA. Организацията иска от UFC да преразгледат отношенията си с Khabib, докато той не се поправи. Ето какво сподели Elisa Allen, която е директор на PETA UK, пред Business Insider относно борбите с мечки от страна на шампиона:

PETA насърчава UFC да преразгледат отношенията си с г-н Nurmagomedov, докато той не покаже ясна промяна в отношението си към животните и не им покаже уважението, което те заслужават. Борбата с оковена мечка е отвратително поведение, което показва пълна липса на уважение към тези животни.

В дивата природа мечките се скитат из обширни територии, хранят се, плуват, копаят в мръсотията, катерят се по дървета, търсят половинка и други неща характерни за тези видове.

Мечките, които се използват в Русия за бокс, танцуване или други архаични форми на забавление, обикновено се откъсват от майките си като малки, биват оковани, поставени в клетка, бити и лишени от всичко, което им е от значение.

PETA настоятелно призовава г-н Nurmagomedov да се придържа към борбата с хора, които имат желанеи да го правят. 


Преди няколко месеца от PETA атакуваха и звездата на UFC Conor McGregor, защото не спира да носи скъпи кожени палта.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес