Зареждане

Пет битки, които трябва да гледате през Септември

Пет битки, които трябва да гледате през Септември
Публикувано на: Септември 5, 2017 в 18:00 ч
 
В момента може да изглежда, че всички ние тъжим, след като приключението между Floyd Maywaether и Conor McGregor видя своя край, но всъщност ни очаква сериозна бройка качествени боеве този месец. Ето пет интересни срещи през септември, които трябва да гледате.
 

Ian Heinisch (8-0) срещу Marcus Perez (8-0) LFA 22, Брумфийлд, Колорадо, 8-ми септември

 
Legacy Fighting Alliance се завръща с битка в средна категория, включваща една от най-интригуващите личности, които са се появявали в клетката през последните години. Heinisch прекарва няколко години в испански затвор, след като бива уличен в наркотрафик, но точно там бившия борец в гимназията успява да усъвършенства поразителните си умения. Той обръща живота си и след като излиза от затвора записва серия от осем поредни победи. Perez има по-малко драматична история на живота, но също така проби в смесените бойни изкуства до рекорд 8-0, като в последната си битка победи със съдийско решение ветерана на UFC Ildemar Alcantra. Двамата бойци ще се изправят в битка за вакантния колан в средна категория на LFA.
 
 

Demetrious Johnson (26-2-1) срещу Ray Borg (11-2), UFC 215, Едмънтън, Алберта, 9-ти септември

 
Това ли е най-интригуващата битка, която UFC би могла да уреди? Не точно. Borg е талантлив младеж във форма, но той получи шанс за титлата най-вероятно само защото той е единствения в категория муха, който Johnson още не е победил. Уловката в тази среща е свързана с историята. Ако Demetrious Johnson спечели тази битка, само две седмици преди да направи пет години като шампион , той ще регистрира 11-ата си успешна защита на титлата, надминавайки рекорда на Anderson Silva от 10 поредни защити постигнати в периода между 2006-та и 2013-та година. Borg, от своя страна е в серия от две поредни победи и пет победи в последните шест мача като цяло, но пропусна да направи тегло по време на тази серия.
 
 

Sara McMann (11-3) срещу Ketlen Vieira (8-0), UFC 215, Едмънтън, Алберта, 9-ти септември

 
Имаше някакво мърморене за дълбочината на бойната карта за UFC 215 и не без заслуга. Но основната битка на прелимите на FS1 без съмнение е интригуваща среща. McMann беше напълно отписана като претендент за титлата в категория петел, когато загуби три от последните си четири битки, започвайки от загубата в UFC 170 от тогавашната шампионка Ronda Rousey. Но сега бившата олимпийска състезателка по борба е в серия от три поредни победи. McMann ще срещне интересно предизвикателство в лицето на Vieira, непобедена бразилка, която е завършила пет от осемте си опонентки.
 
 

Paul Daley (39-15-2) срещу Lorenz Larkin (18-6, 1 NC), Bellator 183, Сан Хосе, Калифорния, 23-ти септември

 
В Bellator 183 ще има много интересни битки, от срещата в лека категория между Benson Henderson и Patricky Frier, през дебюта за организацията на Roy Nelson, до рестартирането на кариерата на Aaron Pico след неуспешния му дебют в Медисън Скуеър Гардън. Но най-интересна ни изглежда срещата между ветераните Daley и Larkin, които влизат в тази среща след високопрофилни загуби. Daley беше отказан от Rory MacDonald през юни и загуби две от последните си три срещи. Междувременно Larkin загуби със съдийско решение дебютната си среща за организацията от шампиона в полусредна категория Douglas Lima през юни. Победителят в тази среща се очертава да се върне на високите етажи в най-дълбокото разделение на Bellator.
 
 

Luke Rockhold срещу David Branch, UFC Fight Night 116, Питсбърг, Пенсилвания, 16-ти септември

 
Представете си за момент, че когато Luke Rockhold бе насрочен да защитава титлата си в средна категория на UFC срещу Cris Weidman, вие бяхте казали на някой, че ще се случат следната верига от събития: 1. Weidman да отпадне от битката заради контузия; 2. Michael Bisping да го замести; 3. Bisping да нокаутира Rockhold в първия рунд и да вземе титлата; 4. Bisping да защити колана си срещу Dan Henderson; 5. Да пропадне битката между Rockhold и Jacare Souza поради контузия; 6. Да бъде обявена битка между Bisping и Georges St-Pierre и след това да бъде разтегляна почти една година поради различни причини; 7. Robert Whittaker да победи Jacare Souza и след това да спечели временната титла в средна категория срещу Yoel Romero; 8. Когато Rockhold най-накрая реши да се завърне да се изправи срещу David Branch, който беше шампион на WSOF в средна и полутежка категория, когато всичко това започна? Човекът, на когото сте казали всичко това, вероятно ще твърди, че сте луд.  Светът на ММА понякога може да бъде дори толкова объркан, но с голям интерес ще наблюдаваме завръщането на Rockhold след толкова дълго отсъствие.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес