Зареждане

Пауло Коста още не е подписал договор с Робърт Уитакър, но битката е планирана

Пауло Коста още не е подписал договор с Робърт Уитакър, но битката е планирана
Публикувано на: Януари 11, 2024 в 15:01 ч
Пауло Коста все още чака да подпише договора си за двубоя си срещу Робърт Уитакър на UFC 298.

UFC обяви, че Коста най-накрая ще се завърне в октагона срещу Уитакър на 17 февруари в Анахайм, Калифорния. Това е интригуваща среща, но когато двубоят беше обявен, много фенове се притесняваха, че няма да се състои.

Разбира се, Пауло Коста и Робърт Уитакър бяха договорени да се бият в Пърт през февруари миналата година, но бразилецът имаше спор за договор с UFC и в крайна сметка битката беше отменена. Този път Коста разкри, че все още не е подписал договор за битката.

"Ще ви кажа; все още не съм подписал. Те не са ми изпратили договор. Чакам електронната поща; не знам какво се е случило. Казаха Анахайм, нямам нищо против Анахайм, харесвам калифорнийците, миналата година прекарах няколко месеца там в къщата на треньора ми. Единственият проблем с Анахайм е данъкът, както в цяла Калифорния. Те казаха Анахайм, така че мисля, че битката ще се случи", каза Коста.

След като Пауло Коста заяви, че не е подписал договор за битката с Робърт Уитакър, много фенове започнаха да спекулират, че схватката няма да се проведе. Въпреки това Коста потвърди, че битката ще се случи, тъй като просто чака договора от UFC.


Коста потвърди, че битката е насрочена, което е чудесна новина, тъй като неговият двубой в UFC 298 срещу Робърт Уитакър е голям в средна категория. Тъй като месец преди това Шон Стрикланд ще защитава титлата си в средна категория срещу Дрикус Дю Плесис, може би победителят от тази битка ще получи шанс за титла или ще влезе в елиминационен мач за титлата след това. Тя е от решаващо значение и за Коста, който не се е бил от август 2022 г., тъй като имаше спор за договор с UFC, а след това и инфекция на лакътя, коятого извади от битката му срещу Хамзат Чимаев през октомври.

Пауло Коста (14-2) за последно се би през август 2022 г. на UFC 278, когато победи Люк Рокхолд със съдийско решение. Победата над Рокхолд прекъсна серията му от две загуби, тъй като той отпадна с решение от Марвин Ветори и беше нокаутиран от Израел Адесаня за титлата в средна категория. В кариерата си Коста има победи над Йоел Ромеро, Джони Хендрикс и Урия Хол

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес