Зареждане

Paulo Costa победи Yoel Romero в зрелищна битка

Paulo Costa победи Yoel Romero в зрелищна битка
Публикувано на: Август 18, 2019 в 06:37 ч
Качил: DoloR
Paulo Costa и Yoel Romero споделиха клетката на събитието UFC 241, което се провежда в Калифорния. Битката между двамата атлети беше чакана от феновете дълго време и те не ни разочароваха. Двамата си спретнаха здрава и равностойна битка, която видя всичките 3 рунда, а накрая съдиите дадоха победа с единодушно решение за бразилеца, което беше леко пресилено.

В началото и двамата заложиха на ритници, които не намираха целта. Romero и Costa разменят по един ляв, след което Romero пада в нокдаун. Costa се нахвърля срещу Romero, но изяжда силен десен и от своя страна е в нокдаун. И двамата оцеляват след това и разменят брутални удари. Romero вкарва летящо коляно, с което изтласква Costa назад, а бразиелца вкарва коляно в слабините на кубинеца и битката е прекъсната. Всичко е наред с Yoel и битката е подновена, като тежките попадения не спират от двете страни.

Във втория рунд Costa продължава да натиска и вкарва десен. Двамата отново си разменят сериозни удари, като Romero стои с гръб към клетката и се плези на бразилеца. Romero избухва с джабове и двамата разменят удари в тялото. Costa продължава да обработва тялото, а Romero отвръща с ритник и ъперкът. В края на рунда Romero успява да свали бразилеца на земята и край на рунда.

В третия рунд Romero изглеждаше доста по-свеж и отбеляза по-добрите попадения, а Costa вече се беше изморил, защото това е първата му битка в ММА, която вижда трети рунд. В този рунд кубинеца разби носа на своя опонент с тежките си удари, както и му бръкна в окото. Битката им стига до съдийско решение и всички са притаили дъх, а съдиите дават единодушна победа за Costa - (29-28, 29-28, 29-28). 

С тази победа бразилеца остава непобеден и вече е с рекорд 13-0 в ММА. Той се приближава до титлата и най-вероятно ще получи шанс за нея, след като бъде излъчен безспорен шампион. Romero от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби с решение.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес