Зареждане

Патриот от Чечня срещу такъв от САЩ. Чакаме ли най-политическата битка в UFC ?

Патриот от Чечня срещу такъв от САЩ. Чакаме ли най-политическата битка в UFC ?
Публикувано на: Септември 30, 2022 в 00:00 ч
Хамзат Чимаев говори ярко, но Колби Ковингтън е оратор от най-висока класа.

Скандалният Чимаев изглежда избра следващия си съперник. Чеченският швед предизвика не по-малко скандалния американец Колби Ковингтън чрез социалните мрежи. Това означава, че Хамзат не само иска да остане в полусредна категория, но също така е готов да се бори за шанс за титлата в категорията.

Битката му с Ковингтън ще предизвика невероятен интерес – включително и по политически причини. Струва си да припомним, че наскоро Хамзат предизвика гневна вълна в Съединените щати.

След лесна победа над Кевин Холанд, разгорещеният "Borz" беше освиркван от феновете заради провала си на кантара и провалената битка с Нейт Диас. След тази победа Чимаев извика следното в микрофона на Джо Роугън:

„Майната им на всичките. Това е Чечня, копелета! Аз съм най-опасният човек тук, ще убия всички, Аллах Акбар! 

И всичко би било наред, но това се случи в навечерието на годишнината от най-тежката терористична атака в американската история. Разбира се, Чимаев едва ли искаше да припомня трагедията на американците, но беше твърде късно - местните фенове веднага обвързаха изявлението на чеченеца с тъжните събития.

Вълна от гневни и обидни коментари заля социалните мрежи. Хамзат беше обвинен в пълно неуважение към Съединените щати и мюсюлманите. Между другото, мнозина призоваха Колби Ковингтън, известен американски патриот, незабавно да накаже чеченския швед за невнимателните думи.

Сега Колби наистина ще може да се справи с Чимаев. Ако, разбира се, е достатъчно силен. Ковингтън не уважаваше "Borz", наричайки го „подпухнал проект“. Но последните победи на Чимаев може да са променили мнението на Колби.

От спортна гледна точка битката ще бъде максимално интересна. Впечатляващата техника на чеченеца, шикозните умения на американеца на земята и усуканата интрига - определено ще има какво да се види.

Шумът около битката ще нарасне невероятно. Трудната политическа ситуация в света само ще добави огън към битката между Чимаев и Ковингтън. Да, и самите момчета ще могат да организират шикозни пресконференции пълни с обиди и закани. Колби е първокласен оратор със страхотно чувство за хумор.

Дейна Уайт със сигурност няма да има нищо против, като се има предвид колко пари може да направи неговата организация. Остава само да изчакаме, докато всички страни се съгласят.

Това ли е най-политическата битка в UFC ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес