Зареждане

Пълно превю на срещата между Joanna Jedrzejczyk и Tecia Torres

Пълно превю на срещата между Joanna Jedrzejczyk и Tecia Torres
Публикувано на: Юли 26, 2018 в 09:26 ч
Топ състезателките в категория сламка, Joanna Jedrzejczyk и Tecia Torres ще влязат в сблъсък идния уикенд, по време на UFC on FOX 30, което ще се проведе в Канада.

Joanna изгуби титлата си в края на 2017, когато претърпя нокаут в първия рунд от срещата ѝ с Rose Namajunas. Тя получи веднага реванш, осигурявайки на новата шампионка много по-добра среща, която отново не завърши добре за полякинята. От друга страна, Torres вече на два пъти е била на ръба да се докосне до титлата, но все малко не ѝ остава. Затова тя е все още в надпреварата, като за момента срещата с Joanna е най-грандиозният ѝ вариант за двубой.

Нека разгледаме преимуществата на двете дами.

Joanna Jedrzejczyk
Рекорд: 14-2
Ключови победи: Jessica Andrade (UFC 211), Claudia Gadelha (TUF 23 Finale, UFC on FOX 13), Karolina Kowalkiewicz (UFC 203), Carla Esparza (UFC 185)
Ключови загуби: Rose Namajunas (UFC 223, UFC 217)
Преимущества: Jedrzejczyk има изключителна муайтай кариера и именно уменията по кикбокс я изстреляха към върха. По пътя тя се научи да се защитава и на земя.

Въпреки всичко, тя все още е на върха в категория сламка.

Като цяло, Torres ще се опитва да копира плана на Rose Namajunas - това е единственият ѝ шанс. Играейки по-отбрано, 'Thug Rose' успя да надиграе полякинята, карайки я да пропуска удари и да поема тежки контриращи удари.

Повечето дами биха копирали успеха на Namajunas, така че от Jedrzejczyk зависи дали ще се подготви подобаващо и ще промени нещо в играта си. Jedrzejczyk ще трябва да наблегне на ниските си ритници. Когато някой кръжи и постоянно сменя посоките, нищо не му действа по-тежко от един тежък нисък ритник.

Специално в тази среща Jedrzejczyk няма да срещне същите проблеми като с Rose и определено ще ѝ бъде по-лесно да нанася удари.

Tecia Torres
Рекорд: 10-3
Ключови победи: Rose Namajunas (Invicta FC 6), Michelle Waterson (UFC 218), Paige VanZant (Invicta FC 4), Felice Herrig (Invicta FC 7)
Ключови загуби: Rose Namajunas (UFC on FOX 19), Jessica Andrade (UFC on FOX 28)
Преимущества: Черен колан по карате и таекуондо. 'Tiny Tornado' е динамичен кикбоксьор, който търси правилния момент, за да нанесе няколко ключови удара преди да се отдръпне отново. Въпреки че няма история в борбата, стилът и физиката ѝ помагат понякога да надиграва опонентите си и на земя.

Както вече споменахме, Torres навярно ще се опита да повтори успеха на Namajunas - все пак тя тренира с шампионката за тази среща.

Torres все пак обаче ще трябва да направи разни промени, имайки предвид размерите ѝ. Въпреки че не се слави с успехите си на земя, тя все пак може да заложи на няколко добри тейкдауна. Очакваме също, разбира се, да пробва и със серии от удари - нещо, в което вече се е доказала.

Заключение:
И двете влизат в тази среща след загуби от двете дами, които следващи ще се бият за титлата - Rose Namajunas и Jessica Andrade. След тази среща обаче дивизията ще остане доста открита. Има изключително целеустремени състезателки като Tatiana Suarez, но все пак победителката от тази среща ще има по-голям шанс за битка за титлата от всяка друга.

Сериозна крачка назад би била загубата и за двете. Jedrzejczyk има риск да влезе в серия от три поредни загуби, докато за Torres тя ще бъде втора.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес