Зареждане

Още пет медала за българския отбор по ММА в Белград

Още пет медала за българския отбор по ММА в Белград
Публикувано на: Април 1, 2024 в 22:35 ч
Източник: БФММА
Два сребърни и три бронзови медала успяха да извоюват състезателите ни на Европейското първенство по ММА за юноши до 18 години в Белград, Сърбия.

След две убедителни победи срещу представители на Сърбия и Ирландия, Омар Юсеин (кат. 93кг) беше на крачка от европейския връх, но загуби финалната битка със съдийско решение от Денис Лушпаев от Украйна.

Александър Борисов (кат. 83.9кг) също беше близо до европейската титла, но след две победи в груповата фаза, на финала отстъпи златото на Кайлум Лийч (Ирландия).

След категорично надмощие над бойци от Сърбия и Израел, Даниел Дачев (кат. 61.2кг) загуби своята полуфинална битка от Митко Млинчек (Словакия) и остана с бронзов медал.

Също с европейски бронз трябваше да се задоволи и Йордан Иванов (кат. 56.7кг), който успя да победи Ей Джей Уайтхаус (Ирландия) и Михаил Ватаселу (Румъния), но допусна загуба в полуфиналната си битка от Билал Алосманов (Азербайджан).

С много сърцата игра до бронзовите медали успя да стигне и Вая Спасова (65.8кг), която победи представителки на Украйна и Израел, но загуби битката за място на финала срещу Наталия Ризова (Словакия).

Освен спечелените пет медала, класиране сред първите 10 в категориите си на европейското първенство извоюваха и Радослав Лазарски (56.7кг), Николай Венчев (61.2кг), Красимир Недков (65.8кг) и Михаил Убчев (77.1кг)

"Щастлив съм от спечелените дотук вече 10 медала от Европейското първенство в Белград", сподели президентът на БФММА, Станислав Недков. "След невероятното представяне на бойците ни през вчерашния ден и спечелените 2 европейски титли, днес отново бяхме много близо до титлите в две категории. Голяма част от отбора ни при под 18-годишните беше съставен от дебютанти на голямо първенство, но със спечелените дотук общо 10 медала успяхме да затвърдим мястото на България сред най-силните ММА нации в Европа. Само липсата на повече опит, повлия в решителните моменти на някои от състезателите ни. Получих много поздравления на колеги от цял свят, затова че за поредна година показваме с нашите резултати, че в Българска федерация по ММА се работи правилно с подрастващите. 
Огромният труд, който бойците и треньорите ни положиха по време на подготовката даде отличен резултат. Благодаря на всички, които имат принос за успехите на БФ ММА.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес