Зареждане

ONE Championship показаха вратата на Бибиано Фернандес

ONE Championship показаха вратата на Бибиано Фернандес
Публикувано на: Декември 24, 2023 в 16:00 ч
Легендата на ONE Championship Бибиано Фернандес не е получил предложение за нов договор с азиатската организация. 

След повече от десетилетие със базираната в Сингапур промоция, „The Flash“ продължава напред, оставяйки след себе си наследство като един от най-великите в категория петел в историята на ONE. Посочен като 11-кратен световен шампион на ONE, Фернандес споделя клетката с някои от най-големите имена в дивизията, включително Кевин Белингон, Рийс Макларън и Мартин Нгуен.

В скорошно интервю за MMA Fighting, Бибиано разкри, че договорът му с ONE изтича през декември 2023 г. и той е бил уведомен, че промоцията няма да му предложи нова сделка.

„Не им се сърдя. Много хора по света работят усилено, дават живота си за компанията, за която работят, a накрая собствениците казват благодаря и сбогом. Бях тъжен, но какво да правя ? Животът продължава. Никой няма да защити титлата толкова пъти. Работя за тях 11 години. 

Аз съм състезател по смесени бойни изкуства, но те правят бизнес. Те мислят само за бизнес, разбирате ли ? Какво мога да направя ? Много спортисти преминават през трудности. Ако си боец и мислиш да се биеш за ONE Championship, братко, помисли два пъти, преди да решиш да отидеш там. 

Трябва да сте много внимателни. Спортистите трябва да помислят преди да сe бият там. Върви, братко, но има момент в живота, в който трябва да вземеш решение дали това е, което наистина искаш или не.

Трябваше да бъда посланик на промоцията, но това не се случи. Вярвам много в енергията. Ако енергията я няма, не е нужно да насилвам нищо. Ако не видят какво съм направил за организацията, няма какво да направя. Когато получих писмото, не бях ядосан. 

Чувствах се свободен, разбирате ли ? Имах чувството, че част от душата ми се върна при мен. Нека историята ми говори вместо мен.“, каза Фернандес.

43-годишният Фернандес е с рекорд от 24-6 в кариерата си в смесените бойни изкуства. Той беше спечелил 10 поредни битки в ONE преди загубата с разделно съдийско решение от Кевин Белингон на ONE: Heart of the Lion през 2018 година. Той си върна титлата четири месеца по-късно в реванш.

Миналата година Фернандес загуби титлата си от Джон Линекер. Последва и загуба от Стивън Ломан в същата 2022 година. Бибиано защити титлата си 8 пъти в ONE. Той споделя, че ОNE му предложили доживотна работа при тях, но след това се отказали от офертата. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес