Зареждане

Огорченият Дариуш не дава много шансове на Волкановски срещу Махачев

Огорченият Дариуш не дава много шансове на Волкановски срещу Махачев
Публикувано на: Октомври 26, 2022 в 00:00 ч
Бенеил Дариуш вярва, че Александър Волкановски ще бъде изправен пред предизвикателство както никога досега при двубоя си срещу Ислам Махачев.

Волкановски (25-1 MMA, 12-0 UFC), настоящ шампион на UFC в категория перо, бе резерва за битката за титлата в лека категория на UFC 280 миналата събота между Махачев и Чарлз Оливейра. Махачев (23-1 MMA, 12-1 UFC) победи Оливейра в рунд 2 и предизвика Волкановски в октагона за среща лице в лице.

Махачев очаква супербитка срещу Волкановски при първата си защита на UFC 284 на 11 февруари в Пърт, Австралия. Но след като беше около Волкановски по време на седмицата преди битката, Дариуш (22-4-1 MMA, 16-4-1 UFC) смята, че австралиецът ще изпитва трудности заради разликата в размерите, когато се изправя срещу силни бойци от леката категория като Махачев.

„Не искам да го дискредитирам, но той може да се окаже твърде малък за леката категория“, каза Дариуш. „Може би... Сигурен съм, че хората са му казали това и когато е влизал в настоящата категория перо. Но просто мисля, че имаме голямо предимство с килограмите над него. В действителност никой не се опитва да се бори с него в неговата категория.

Не мисля, че съм виждал някой да се опитва да го свали. Така че мисля, че фактът, че той ще се изправи с много граплъри, наистина много, човече – в моята дивизия, не го осъзнавах, би всеки боец е граплър. Всеки обича да се бори. Така че мисля, че е в леката е различно и мисля, че той ще има проблеми с това."


Дариуш, който победи Матеуш Гамрот същата вечер, признава, че е бил разочарован да разбере за мача между Махачев и Волкановски, който бе организиран на момент, като се има предвид, че самият той е в серия от осем победи.

„Беше гадно“, каза Дариуш. „Гадно е. Смятам, че направих добро шоу, може би това беше достатъчно, за да наклони везната в моя полза, но предполагам, че не. Както и да е.

Исках да говоря с Дейна и Хънтър, така че се надявам, че може би ще успея да организирам среща с тях следващата седмица или нещо подобно. Наистина искам да знам къде се намирам в плановете им.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес