Зареждане

Официално: Райън Гарсия срещу Джервонта Дейвис на 15-ти април

Официално: Райън Гарсия срещу Джервонта Дейвис на 15-ти април
Публикувано на: Февруари 20, 2023 в 00:00 ч
Битката между Райън Гарсия и Джервонта Дейвис вече е официална.

Двете непобедени звезди ще мерят сили на 15-ти април в Лас Вегас. Битката ще бъде в категория до 61.68 килограма. Новината споделиха от ESPN. Сделката, по която се работи от ноември, ще бъде финализирана, след като Showtime и DAZN подпишат договори.

Битката между звездните боксьори е може би най-голямото комерсиално събитие, което боксът може да предложи.

Спор относно клаузата за реванша заплашваше да провали двубоя, но този проблем беше решен миналата седмица, след като PBC се съгласи, че Golden Boy Promotions ще служи като водещ промоутър за реванша, ако Гарсия спечели.

Само Дейвис може да упражни клаузата за реванш в случай, че загуби, според източници. Обикновено боксьорите имат 30 дни, за да активират правото си на незабавен реванш.

Дейвис (28-0, 26 КО) ще спечели лъвския пай от приходите за първата битка. Той е фаворитът на букмейкърите в битката. Роденият в Балтимор победи Хектор Луис Гарсия миналия месец чрез технически нокаут в деветия рунд.

В четвъртък Дейвис се призна за виновен по 4 обвинения, произтичащи от катастрофа през ноември 2020 година в Балтимор, при която бяха ранени 4-ма души, включително бременна жена.

Присъдата на Дейвис е насрочена за 5 май, което означава, че всяко потенциално наказание няма да попречи на способността му да се състезава през април.

Гарсия (23-0, 19 KO) също е звезда с над 9 милиона последователи в Instagram. Уважаван за светкавично бързите си ръце, 24-годишният боец отбеляза най-добрата победа в кариерата си през януари 2021 г., след като оцеля след нокдаун, за да спре Люк Кембъл в седмия рунд.

Гарсия, който се бие от Южна Калифорния, се завърна миналата година с победи над Еманюел Тагое и Хавиер Фортуна.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес