Зареждане

Официално: Израел Адесаня срещу Робърт Уитакър 2 на UFC 271

Официално: Израел Адесаня срещу Робърт Уитакър 2 на UFC 271
Публикувано на: Декември 13, 2021 в 04:00 ч
Втората битка между Израел Адесаня и Робърт Уитакър най-накрая е официална. Двамата ще се бият за титлата в средна категория на събитието UFC 271, което ще се проведе на 12-ти февруари в Тексас. От доста време се говори за тази среща, но нямаше нищо официално.

Наскоро от щаба на Адесаня споделиха, че официалното обявяване на срещата се бави заради щаба на Уитакър. Адесаня и Уитакър се биха преди 2 години и Израел успя да нокаутира Уитакър във втория рунд и така го свали от трона.

Адесаня е с рекорд 21-1 в ММА и тази година загуби своя непобеден статут. Той се качи в полутежка категория, за да се бие за титлата и загуби с решение от Ян Благович. През юни Израел защити титлата си в средна категория с победа над Марвин Ветори. Израел печели 15 от срещите си с нокаут.

Уитакър от своя страна е с рекорд 23-5 в ММА и е в серия от 3 поредни победи. Робърт победи Келвин Гастелъм през април тази година. Той приключва 14 от срещите си и 3 пъти пада с приключване. Уитакър губи само от Адесаня в последните си 13 битки в UFC.

Ще успее ли Уитакър да си отмъсти и да си върне титлата ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес