Зареждане

Официално: Чимаев срещу Едуардс през декември във Вегас

Официално: Чимаев срещу Едуардс през декември във Вегас
Публикувано на: Октомври 25, 2020 в 00:00 ч
Преди няколко дни UFC притиснаха Леон Едуардс и го изхвърлиха от ранглистата на полусредна категория. 29-годишния боец заемаше 3-то място в класиранено, не отказа няколко поредни битки и това доведе до изваждането му от топ 15 на дивизията. Явно това е бил добре планиран ход на Дейна Уайт, който по този начин принуждава Едуардс да приеме битка с Хамзат Чимаев.

Двамата бойци ще оглавят галавечерта на UFC, която ще се проведе на 19-ти декември в Лас Вегас. Няколко часа след обявяването на битката UFC върнаха Леон на 3-тото място в полусредна категория. Огромен шанс за Чимаев, който в момента дори не е в топ 15 на категорията. Победата тук ще го приближи до титлата, а ако спечели с приключване, то веднаха може да се изправи срещу Камару Усман.

Чимаев е с рекорд 9-0 в ММА и печели всички свои битки с приключване. Той спечели първите си 3 битки в UFC в рамките на 66 дни, като първите 2 бяха в 10 дни. Хамзат си заслужи бонус във всяка битка и в последната си среща нокаутира Меершарт за 17 секунди миналия месец. 26-годишния чеченец показа, че е еднакво добър в стойка и на земята.

Едуардс от своя страна е с рекорд 18-3 в ММА и се намира в серия от 8 поредни победи. Той победи много силни бойци и губи само от опасни съперници в организацията. Двете му загуби в UFC са от Усман и Клаудио Силва. Леон печели 9 от победите си с приключване и не е губил с приключване в кариерата си.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес