Зареждане

Нурмагомедов: Ще е голяма работа, ако Макхачев победи RDA на земята

Нурмагомедов: Ще е голяма работа, ако Макхачев победи RDA на земята
Публикувано на: Септември 8, 2021 в 08:48 ч
Хабиб Нурмагомедов явно има големи очаквания към своето протеже, Ислам Макхачев. Той сподели, че ако неговия съотборник победи Рафаел дос Аньос на земята, това ще бъде огромно постижение за дагестанеца.

Хабиб хвали Макхачев много преди той да влезе в топ 5 на леката категория на UFC. Сега Макхачев ще получи шанса да докаже уменията си срещу бившия шампион Рафаел дос Аньос в UFC 267.

Нурмагомедов знае, че RDA може да бъде победен - самият той го е правил. "The Eagle" сподели, че ако Ислам успее да надвие RDA на земята, нещо което дори самия той не успя да направи, това ще е сериозно предупреждение за всички останали в категорията.

"Бих искал Ислам да свали RDA на земята още в пъривя рунд. Да го притисне с малко борцови умения и ще е готов. Ще бъде страхотно, ако Ислам го приключи на земята, защото не се сещам дос Аньос да е бил побеждаван там. Да, бил е надиграван, но не и побеждаван.

Колби Ковингтън, Камару Усман и аз сме го надигравали там, но не успяхме да го довършим. Мисля, че ако Ислам го победи там ще стане първия боец, който го правил. Това ще бъде сериозно постижение."


Нещо, което може да се окаже слаба страна при Макхачев в липсата му на опит. Заради различни причини той се би само веднъж от 2019-та насам.

Нурмагомедов осъзнава, че опитът на RDA е голямо преимущество за бразилеца. Дори и да смята, че неговия сънародник е по-добрия боец, той знае че ветераните винаги има какво да покажат.

"Дос Аньос е много опитен. Той е минавал през 5 рунда много пъти. Изправял се е срещу добри бойци. Има много опит. В такива големи и важни двубои опитът е като скрит коз в ръкава."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес