Зареждане

Никола Златев преди TWINS 16: Не съм виждал друг като мен да се бие в България

Никола Златев преди TWINS 16: Не съм виждал друг като мен да се бие в България
Публикувано на: Май 25, 2022 в 17:50 ч
Бойната галавечер Twins MMA 16 ще се проведе тази събота в гр. Перник.

Спортната зала "Борис Гюдеров" ще бъде арена на битки по правилата на ММА и бокс, а една от очакваните с най-голям интерес битки ще бъде между пернишкия ММА боец и национал по ръгби, Веселин Пейчев и варненеца Никола Златев.

Вижте също: Веселин Пейчев посреща варненеца Никола Златев в Перник в TWINS MMA 16

Златев е доста опитен състезател, който обаче не е популярен в България, защото до момента не е имал нито една среща в родината си. Неговата бойна кариера преминава почти изцяло в Англия, където си изгражда име, а вече е и професионален състезател със 7 битки зад гърба си.

"Започнах с ММА през 2014-та като хоби," споделя Златев за MMA.BG. "Участвах в две аматьорски състезания в България, а след това се преместих за една година в Англия. Там нещата станаха малко по-професионални и си създадох контактите, които и до днес ми предлагат мачове."


Стилът на Никола определено прави впечатление - той търси боя, атрактивен е и победите му са винаги с приключване - ключове или ТКО.

Въпреки натрупания опит в професионалния и аматьорския ММА, неговата статистика е изцяло от битки в организации като Cage Warriors, FCC, Ultimate Fight League, Cage Conflict и др., като също има битки и по правилника на К-1.

Участието му в TWINS MMA 16 ще бъде професионалния му дебют в България.

"В България имам само няколко аматьорски битки. През последните години никой от професионалистите не искаше да се бие с мен."

В момента Никола тренира и се готви край морето.

"Тренирам във варненския клуб "Викинг" с треньор Димтър Димитров. Има доста доста тежки момчета, които ми помагат в тренировките - най-вече Ясен Добрев и Велин Стоянов."


За дебют Златев се изправя срещу доста корав противник. Веселин Пейчев има богато минало в бойните спортове - той е медалист от републиканските първенства по джудо и самбо, а в професионалния ММА има 4 победи и 1 загуба. Освен това е и национал по ръгби.

Колоритната визитка обаче не притеснява Златев, а напротив - радва го.ю

"Радвам се, че той прие, защото има богат опит и се надявам да стане интересен бой. Има кардио и ще издържи най-вероятно до края.

Пожелавам му успех. Изглежда ми като много добро момче."

Златев има атрактивен стил и е готов да се бие както в стойка, така и да използва силната си игра на земя.


Варненецът е категоричен, че зрителите на живо ще останат доволни, тъй като не са виждали боец като него.

"До момента не съм виждал човек с опит, подобен на моя, да излиза на ринга в България."

Галавечерта TWINS MMA 16 ще се проведе тази събота, 28-ми май, в зала "Борис Гюдеров" в Перник от 19:00 часа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес