Зареждане

Никола Дипчиков подписа сериозен договор с ACB

Никола Дипчиков подписа сериозен договор с ACB
Публикувано на: Февруари 16, 2018 в 08:21 ч

Един от най-известните български ММА състезатели, състезаващи се активно в чужбина, Никола Дипчиков, подписа договор с организацията Absolute Championship Berkut (ACB) за 2 години или 6 двубоя.

Предложението от организаторите показва сериозен интерес към Дипчиков, тъй като ACB рядко сключва толкова дълги договори с бойците си - обикновено голяма част от състезаващите там са с договори за 2-3 двубоя.

Очаква се следващата битка на Никола да се състои след около два месеца.
 
"Очаквам някъде през април да имам дата за двубой," каза Никола за MMA.BG. "Още нямам посочен противник. През април има две галавечери - едната ще е в Братислава, а другата в Санкт Петербург. Едната е в началото на месеца, а другата е в края. От тях зависи на коя от двете ще ме включат."

Дипчиков има вече 6 двубоя за организацията. От тези 6 двубоя той има 3 победи и 3 загуби, като във всеки от мачовете той си спечели много местни фенове, заради атрактивната си игра.

Ето за какво говорим точно:
 

 
Българинът се бие в категория до 84 кг., която е една от най-конкурентните. А организацията ACB вече заема лидерски позиции не само в Русия и Европа, а и по света. И има защо - не само битките, които те предлагат са радост за окото на феновете, но и отношението към бойците също е такова, каквото трябва да бъде.
 
"Много съм доволен от отношението на организацията и на техния мачмейкър към нашия екип. Организацията много бързо се развива и всичко е наред."

33-годишният боец има вече 23 професионални двубоя в кариерата си и е на важен етап от нея.
 
"Нищо чудно следващите 6 двубоя да са ми последни. Важното е да не избяга желанието за игра. Годините не са толкова определящи. Всичко опира до това докога ще ми е интересно да го правя.

Навън много трудно се пробива. Условията в България са много неблагоприятни - нямаме треньори, трудно се намират спаринг партньори, правят се всякакви 'гимнастики'. Трудно е и няколко пъти бях пред отказване. Но договорът, който ми предложиха от ACB ме изкуши и реших да продължа."

За последните си 6 срещи Дипчиков се готви не само в България, но и в Холандия, където беше част от тренировъчните лагери на UFC боеца Gegard Mousassi, помагайки си взаимно за бъдещите си срещи.
 
"Очаквам да ми насрочат дата и противник и тогава ще преценя дали отново да се готвя в чужбина или тук. За сега нямам представа, но знам едно със сигурност - ще го направя както трябва!"
 

 
В България екипът на Никола включва неговите дългогодишни приятели, които му помагат в подготовката - Росен и Румен Димитрови, Георги Валентинов и Николай Добруджански.

Очаквайте скоро новини за следващата битка на Никола Дипчиков, както и повече информация около подготовката му.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес