Зареждане

Нгану бесен затова, че го бавят за шампионска битка

Нгану бесен затова, че го бавят за шампионска битка
Публикувано на: Май 13, 2020 в 08:46 ч
Франсис Нгану трябва да празнува и да се радва след победата си с 20 секунди над Жаирзиньо Резонструик в UFC 249, но "The Predator" е по-скоро бесен за бъдещето на шампионската титла в тежката категория и това, че дори не се е доближил до нея.

Въпреки, че спечели последните си 4 битки с нокаут и победи двама бивши шампиони, Нгану все още не знае кога ще се бие за титлата, тъй като в момента се готви трети двубой между Стипе Миочич и Даниел Кормие, които трябваше да се бият по-рано тази година.

Миочич все още обаче се възстановява от травма на окото, а и пандемията забави нещата още повече.

Вижте също: Миочич: Контузията ми пречи да пенсионирам Кормие

"Не искам да мисля за титлта, защото само се ядосвам и побеснявам," каза Нгану. "Не ми харесва тази ситуация. Не ми се иска изобщо да мисля за тази битка между Стипе и Кормие. Ще се бият ли? Кога ще се бият? И какво ще стане, ако победителят се контузи и кога ще се бият пак?

Може би ме чакат още 11 месеца бездействие. Изобщо не ми се мисли."
 
Нгану е бесен на UFC, че са отказали молбата му да го сложат в битка за временната титла в тежката категория.

"Объркан съм от това. Събота след като победих, гледах битката между Джъстин Гейджи и Тони Фъргюсън. Беше страхотен двубой. Невероятен. След това видях как Гейджи взима шампионския пояс, а бяхме молили UFC да направят нещо такова и за мен. Но от UFC ни отказаха.

Просто не мога да разбера защо. Много съм бесен и объркан. Трябваше и аз да имам титла в момента. Нима не я заслужавам? Това ли искат да ми кажат?"
 

Нгану предложи да се бие с Кормие за свободната титла, ако Миочич не успее да се възстанови и трилогията им пропадне.

"Като млад боец в дивизията, считам за голяма чест шанса да споделя Октагона с Даниел Кормие, преди той да се оттегли. Винаги съм си мислил за това, но ми е неприятно че напоследък той иска единствено трилогията със Стипе.

Не мога да настоявам, но ако на него му е интересно да се бие с мен, аз съм съгласен."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес