Зареждане

Нейт Диас обратно в UFC? Организаторите трябва да изсипят милиони

Нейт Диас обратно в UFC? Организаторите трябва да изсипят милиони
Публикувано на: Юли 10, 2024 в 10:00 ч
Треньорът Сезар Грейси дава да се разбере, че UFC ще трябва да отвори джоба си, за да си върне Нейт Диас.

Нейт Диас се радва на победа с мнозинство над Хорхе Масвидал на боксовия ринг.


Двете легенди на UFC първоначално се срещнаха през ноември 2019 г. на UFC 244, където именно Масвидал спечели победата и получи първата в историята титла на BMF.

Що се отнася до това какво следва за 39-годишния Диас, неговият треньор Сезар Грейси се обърна към това какво може да бъде бъдещето му.

Винтервю за "Submission Radio" Грейси говори за възможността за трети двубой между Конър Макгрегър и Нейт Диас:

"Мисля, че трилогията вероятно има голям смисъл и за двамата. Знаете, че Чандлър и Макгрегър също са добра битка. Но искам да кажа, че просто историята на Нейт и Макгрегър ще бъде по-голям бой за феновете, ако имат трилогия."

Макгрегър (22-6 ММА) и Диас (21-13 ММА) имаха двубои през 2016 г. В първия Диас спечели чрез предаване, а във втория ирландецът получи победа със съдийско решение.

Продължавайки, Грейси сподели:

"Нейт не изглежда така, сякаш наистина е загубил ритъма си напоследък. При Макгрегър той от известно време е извън играта и отдавна няма победа. Трябва да дам предимство на Нейт в този случай. Неговата издръжливост и това, че е бил в играта. А знаете, че не е добре, когато бойците излизат и остават извън играта толкова дълго. Трудно е за тях. И смятам, че независимо дали Макгрегър се бие с Чандлър или с някой друг, мисля, че ще му е много трудно да се върне към върховите си постижения."

Друг съперник на крилете може да бъде Леон Едуардс, Грейси обърна внимание на тази възможност с думите:

"Едуардс със сигурност е в своя пик. И това, което е характерно за Нейт, е, че той винаги разполага с необходимите инструменти, за да те победи. Едуардс нанесе някои абсолютно унищожителни удари в техния бой. Видях ритници, видях удари и той спечели някои от рундовете."

"Но, ако трябва да бъдем напълно честни, ако оставаше още един рунд, мисля, че всички фенове разбраха, че Едуардс щеше да бъде нокаутиран в този бой."

Нейт Диас и настоящият шампион на UFC в полусредна категория, Леон Едуардс (22-3 MMA), първоначално се срещнаха през юни 2021 г. на UFC 263. Резултатът беше победа с единодушно решение за "Rocky".

"Ако искаш да се биеш по точки с него, да, може би ще успееш да го победиш. Но, ако наистина тръгнеш да го нокаутираш, тогава можеш да си навлечеш неприятности. Така че, зависи от това какво ще видим тази вечер."

Що се отнася до това как UFC може да се възприеме връщането на Диас в клетката - Грейси казва, че става въпрос за пари:

"Милиони и милиони долари, каквото трябва да плащат на най-високопоставените си хора. Нейт е икона на спорта. Той се е борил и заслужава нещата, които е получил. Той трябваше да получи всичко по трудния начин. Той носи със себе си звездна сила. Събитието снощи беше разпродадено. И то беше разпродадено благодарение на Нейт Диас."

"Никой нямаше да отиде на това шоу без Нейт Диас. То беше толкова голямо."

Бихте ли искали UFC да отпусне малко пари, за да върне Нейт Диаз в промоцията? Ако това се случи, бихте ли предпочели да го видите да се бие с Макгрегър или с Едуардс в октагона?     

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес